Kycklinglår stark recept

Kokta kycklinglår i dragonsås

Kokta kycklinglår i dragonsås

Skölj kycklinglåren noga och lägg dem i en gryta. Lägg upp kycklinglåren på ett varmt fat och ringla den heta såsen över
Grillat kycklinglår med Nordafrikasmak

Grillat kycklinglår med Nordafrikasmak

Vill man ännu mer känna sig som hemma i Algeriet eller Marocko, blanda ut lite Harissa (stark kryddpasta - finns nu överallt i Sverige på tub
Olika marinader till kyckling

Olika marinader till kyckling

Kycklingklubbor, kycklinglår, hel kyckling och kyckling med ben. 2 tsk curry (här kan du välja sort som stark eller mer koriander som garam masala)
Sri Lanka curry kyckling med linser

Sri Lanka curry kyckling med linser

gärna stark. 1 kg styckade kycklinglår. Dela kycklingklubborna i 2 delar och dra av skinnet och gnid in dem i cyrryn och salt och peppar och låt stå och dra i 10 minuter
Tortillawraps med heta räkor och kyckling

Tortillawraps med heta räkor och kyckling

Stark Tacokrydda eller curry (ikväll blev det tacokrydda men curry är också gott). 1 grillat kycklinglår. 1 msk stark ajvar relish. 1 msk stark mango chutney
Härlig currysås

Härlig currysås

Jag lagade denna till kanonfina kycklinglår jag kokat och befriat från skinn och ben. 1 tsk stark curry. 1 tsk stark curry
Jerk Chicken ... eller vanlig Kycklingmacka ;-)

Jerk Chicken ... eller vanlig Kycklingmacka ;-)

Stora frysta Kycklinglår (gör många på en gång). jerk kryddor och stark (väldigt stark) jerksås. Använd frysta och sedan tinade kycklinglår, kan vara riktigt billigt på extrapris
Marockansk kyckling med saltinlagd citron och oliver

Marockansk kyckling med saltinlagd citron och oliver

9-12 bitar kycklinglår. 1-2 tsk harissa (stark nordafrikansk chilipasta/sås). 9-12 bitar kycklinglår. Det här är min variant av en underbar marockansk kycklingrätt (tillagad i den nordafrikanska grytan tagine), som jag åt på matmarknaden Le Marché des Enfants Rouges i Paris för några år sedan
Butter cardamom chicken

Butter cardamom chicken

Jag föredrar själv kycklinglår, eller lårfiléer, i alla lägen då det inte är hel kyckling som gäller
Ugnskyckling med rotsaker och äpple

Ugnskyckling med rotsaker och äpple

Skär bort överflödigt skinn och fett på undersidan av kycklinglåren. Blanda tomatröran med citronsaft och stark chilikrydda efter smak
Kycklinglårfilé med chiliquinoa

Kycklinglårfilé med chiliquinoa

Flytta över till en ugnsform vartefter de är klara och krydda där med lite japansk soja, en hackad chili (med eller utan kärnor och fibrer beroende på hur starkt man vill ha det) och riven ingefära
Marockansk kyckling med saltinlagd citron och oliver

Marockansk kyckling med saltinlagd citron och oliver

arabiska livsmedelsaffärer, citron confit, couscous, färsk ingefära, harissa, kycklinglår, Le Marché des Enfants Rouges, Marockansk kyckling, nordafrikansk, oliver, Paris, preserved lemon, saffran, saltinlagd citron, spiskummin
Min matrevolution?

Min matrevolution?

Krydda kycklingen med salt samt vitpeppar och bryn kycklinglåren i smör i en rymlig stekpanna/gryta. 4 kycklingfiléer eller 8 urbenade kycklinglår1 kryddig korv, tex chorizo (ca 100 g) alt. strimlad, stekt bacon2-3 msk svensk stark senap1 apelsin, skalet finrivet salt & vitpeppar5 dl kycklingbuljong2 äpplen, urkärnade och klyftade1 savoykålshuvud, i mindre bitarSkär en ficka i varje filé, bred ¨senap i fickan och fyll med chorizo/bacon och apelsinskal. 8 urbenade kycklinglår. 2-3 msk svensk stark senap