Kycklinglår med harissa recept

Grillat kycklinglår med Nordafrikasmak

Grillat kycklinglår med Nordafrikasmak

Vill man ännu mer känna sig som hemma i Algeriet eller Marocko, blanda ut lite Harissa (stark kryddpasta - finns nu överallt i Sverige på tub
Marockansk kyckling med saltinlagd citron och oliver

Marockansk kyckling med saltinlagd citron och oliver

Häll sedan i hackad saltinlagd citron, harissa, honung och oliver. Den saltinlagda citronen som ingår som smaksättare ger en aromatisk kick och går att köpa i de flesta arabiska livsmedelsaffärer
Marockansk kyckling med saltinlagd citron och oliver

Marockansk kyckling med saltinlagd citron och oliver

arabiska livsmedelsaffärer, citron confit, couscous, färsk ingefära, harissa, kycklinglår, Le Marché des Enfants Rouges, Marockansk kyckling, nordafrikansk, oliver, Paris, preserved lemon, saffran, saltinlagd citron, spiskummin
Kikärtspanna med kyckling

Kikärtspanna med kyckling

Blanda i tomatpuré, harissa och smulad buljongtärning. Späd med vattnet och häll i tomaterna, mosa hela tomater med en gaffel
Harissakyckling

Harissakyckling

Kycklinglår. Nordafrikansk inspirerad kycklingrätt med hetta från harissa och färsk chili, serverad med couscous, rostade mandlar, granatäpple och svalkande myntayoghurt

Kyckling med kikärter och harissa

Stek kycklinglåren i olivoljan så att skinnet blir gyllenbrunt. I matfettet som är kvar, stek lök, vitlök, tomatpuré och harissamedelstark värme i någon minut så att löken mjuknar något

Harissakyckling med limeyoghurt

Harissakycklingmed limeyoghurt. Turkisk yoghurt med färskpressad lime, honung, salt & limepeppar. Harissakyckling