kycklinglår med ben. Marinerade kycklinglår & krämig pasta ca 3 port. 1 påse frysta kycklinglår med ben ca 1 kg. rivet skal+saft av 1 lime. 1 finhackad röd chili. rivet skal+saft av 1 lime
Grovhacka koriandern (uteslut denna helt om du inte gillar koriander) och vänd ner denna tillsammans med gröna blad, limesaft, finhackad chili och pressad vitlök
Ni kan göra den vegetarisk om ni vill men jag föredrar att koka grytan tillsammans med kycklinglår. Pressa över limesaft precis innan ni hugger in med skeden och strö över lite skivad röd chili för de som gillar lite hetta
Gnid in kycklingfiléerna med lime saft och salt. (2 pers)Ingredienser till Marinaden1 1/2 apelsin (pressad juice)1 msk riven färsk ingefärafärskriven (torkad) muskotnöt1 msk spiskummin1 msk kanel1 röd chili3 vitlöksklyftor1 gul lök1 dl rapsolja/olivolja1-2 msk agave-honung1 limesalt och peppar2 kycklingbröst (kycklinglår går också bra att använda om man föredrar det)Ingredienser till Kiwi-salsan1 mogen kiwinågra små cocktailtomater (jag använde bara gula eftersom jag hade dem hemma)1/2 schalottenlök, finhackadFärska myntablad, strimladesalt och pepparolivoljalite citron eller limesaftTillagningBörja med att förbereda kycklingen och marinaden ca 8 timmar innan tillagning. 1 röd chili
Woka de kokta nudlarna tillsammans med ingefäran och chilin. Avsluta med salt och lime. ½ paket kokta nudlar, 2 pak soi grovt strimlad, frysta upptinade mangotärningar, 4 dl groddar, finrivet skal och saft från 1 lime, 1 strimlad chilifrukt utan kärnor, 1 liten bit fint riven ingefära, salt, olja. Jag honungsmarinerade utskurna kycklinglår ca 6 tim innan och ugnsstekte ca 15 min i 175 grader. (beräknad till 4 kycklingklubbor eller 8 urbenade kycklinglår. 1 msk mald sechuanpeppar, 1 chilifrukt strimlad, 2 vitlöksklyftor, 2 msk honung, 2 msk söt kinesisk soja, 2 dl olivolja. 1 lime. 1 strimlad chilifrukt utan kärnor. 8 urbenade kycklinglår. 1 chilifrukt strimlad
Kycklinglår. Nordafrikansk inspirerad kycklingrätt med hetta från harissa och färsk chili, serverad med couscous, rostade mandlar, granatäpple och svalkande myntayoghurt
Jag måste dock säga att det är väl värt väntan då resultatet blir en härlig karamelliserad kyckling som smälter i munnen med smaker av chili, vitlök och timjan
Hacka lök, citrongräs, vitlök, galangal, gurkmeja, limeblad och chili. några späda limeblad (vi har en egen planta, om man bara har grova kan man låta dem koka med i rätten senare och ta bort som lagerblad)