Lägg kycklingklubborna i en påse och häll marinaden över, låt stå i kylen över natten. Så till envardag är detta en väldigt enkel maträtt, det enda som tar tid är ju egentligen kycklingen i ugnen, vill man inte stå och vänta på den så köp färdiggrillade klubbor i affären
Gillar du champinjoner, ärtor eller någon annan grönsak kan du även blanda med det i riset. 4 portioner kyckling och ris bakade i ugn. 4 st kycklingklubbor. 6 dl ris av valfri sort (jag rekommenderar långkornigt- eller basmatiris). Vill du ha ett kryddigare ris kan du ha i chili, spiskummin, curry, 7 kryddor osv. 4 portioner kyckling och ris bakade i ugn. 4 st kycklingklubbor. 6 dl ris av valfri sort (jag rekommenderar långkornigt- eller basmatiris)
Lägg klubborna i smord ugnsform. Servera med ris eller blomkålsris. 800 g (4 kycklingklubbor). Sätt ugnen på 225°C. Häll över kycklingklubborna och sätt in mitt i ugnen och tillaga i 30 min. 800 g (4 kycklingklubbor)
Servera med kokt ris eller ugnsstekta potatisklyftor och sallad. Lägg dem i en smord ugnssäker form. Bred blandningen över klubborna och ställ in i nedre delen av ugnen
Lägg kycklingklubborna i en ugnssäker form och täck med folie. Skyn från ugnsbaket. Servera kycklingklubborna och dess tillbehör tillsammans med ris och sås
Lägg kycklingbitarna i en ugnsform med marinaden. Servera med ris och grönsaker. Sätt ugnen på 200°. Stek kycklingen i nedre delen av ugnen cirka 30 minuter tills kycklingen är genomstekt eller innertemperaturen är minst 70°
Gott till är ris, bulgur. Marinera kycklingklubborna i 12 timmar i kraftig påse och blanda runt ofta. Lägg kycklingklubborna på ett galler och sätt in i ugnen i 225 grader, ca 45 minuter
Blanda ihop marinaden och pensla kycklingklubborna runt om (använd allt). Med inspiration av det Turkiska kökets kryddsättningar slängs den här maträtten ihop snabbt, otroligt gott med Dillyoughurtsåsen till och här kan man välja annat tillbehör om man vill, vi valde pommes frites men det funkar även med ugnstekt potatis, ris eller bulgur eller nåt annat man tycker är gott
Lägg kycklingklubborna med den vackra sidan upp i en trång, ugnssäker form. Servera såsen till kycklingkluborna tillsammans med kokt ris och kokta grönsaker
Till det serverade vi ris kryddat med nejlikor och kardemummakapslar. Det är lätt att smaksätta ris, man kan bara lägga ner lite kryddor tillsammans med riset i oljan och låt fräsa runt lite och sedan låta dem koka med till riset är klart