När alla sedan var sugna på kräftor så dukade vi upp en buffé med olika pajer, varianter på kallskuren skulle man kunna säga, varm brietårta, färskostar, miniknäcke (Wilmas och Yngdens) och så bakade jag focaccia (bästa buffébrödet)
Blanda ingredienserna till marinaden och lägg kycklingklubborna i en plastpåse. På samma sätt som du försteker en bit kött och sedan eftersteker i ugn på låg temperatur för att få ett mört och saftigt kött, så gör du samma här
Lägg kycklingklubborna med skinnsidan neråt på en plastskärbräda och banka till köttet några gånger. Lägg dem i en ugnssäker form tillsammans med en halv citron
Hacka timjan och basilika och peta in kryddorna under skinnet på klubborna. Kycklingklubborna. Sätt ugnen på 225 grader. Lägg dem i en ugnsform och stek i ca 30 minuter eller de är genomstekta. 2 kg kycklingklubbor
Smörj en ugnsfast form med olivolja. Tvätta citronen och riv skalet och blanda med hackad basilika, hackad vitlök och en rejäl skvätt olivolja så att det blir en röra
Lägg upp kycklingklubbor på en stor ugnsplåt. Klyftpotatisen kryddad och nu åker allt in i ugnen. Finsalt, Lökpulver, Chilipulver, Brunt socker, Rökt paprika, Koriander frön, Rostade Vitlökflarn, Senapspulver, Persilja, Tomatpulver, Röksmak, Citronsyra, Basilika, Oregano
Lägg kycklingklubborna i en ugnsfast form och lägg en citronskiva på varje. Lätta på skinnet på kycklingklubborna och fördela blandningen under skinnet
Servera gärna kycklingklubborna tillsammans med kokt långkornigt ris och ugnsrostade lökklyftor och grönsaker/rotsaker samt en sås gjord på skyn från ugnsbaket