Kycklingklubbor med sesamfrön recept

Marinerade kycklingklubbor

Marinerade kycklingklubbor

Lägg kycklingbitarna i en ugnsform med marinaden. Pensla med marinaden några gånger under tiden. Servera med ris och grönsaker
Ugnstekta kycklingklubbor

Ugnstekta kycklingklubbor

Servera kycklingen med svamprisotto och sallad. Se till att det kommer marinad runt alla kycklingklubborna och marinera i 30 minuter. 4 st kycklingklubbor
Heta kycklingklubbor med dippsås och sötpotatispommes

Heta kycklingklubbor med dippsås och sötpotatispommes

Servera med en grönsallad, den kalla dipsåsen och sötpotatisen. Pensla benen med 2 msk olivolja och massera in dryruben. Rosta i 30-40 min, strö över rostade sesamfrön och hackad koriander. 1 msk rostade sesamfrön, gärna svarta. Rostad sötpotatis2-3 sötpotatis, stor 1 msk majsstärkelse 2 msk olivolja 1 msk rostade sesamfrön, gärna svarta 1 msk flingsalt 1 kruka koriander (eller annan ört)
Grillad kycklingklubba med lime och chiliglaze

Grillad kycklingklubba med lime och chiliglaze

Toppa med örter och sesamfrön. Kolen ska vara lite grå med ett rött glödande inre. Lägg gärna kolet på ena sidan av grillen och till denna rätt använd helst en klotgrill eller en annan grill med lock
Vardagsmat: za’atarmarinerade kycklingklubbor

Vardagsmat: za’atarmarinerade kycklingklubbor

Jag fick med mig en stor påse hem och har använt den till lite av varje. Den består alltid av sesamfrön och torkad timjan, men i olika kombinationer
Fläskfilé med hoisinsås

Fläskfilé med hoisinsås

Imorgon är planen att gå till stranden och äta lunch efter fotbollen, så jag har precis gjort kycklingklubbor och pastasallad
Het kyckling med dip

Het kyckling med dip

Blanda samman marinaden i en plastpåse eller skål och lägg ner kycklingklubborna. Servera kycklingen med dipsås och gärna bakpotatis och grönsaker till
Hoisinkyckling med sesamgrönsaker

Hoisinkyckling med sesamgrönsaker

4 1 msk tomatpuré 1 msk finhackad färsk ingefära 1 dl hoisinsås 4 kycklingklubbor (gärna majskyckling) 4 port ris (gärna jasmin) 1 burk bambuskott (à 225 g) 1 rödlök 200 g morötter 100 g vitkål 1 msk olja 2 tsk sesamolja 2 msk sesamfrön salt och peppar Lägg till i inköpslistan Kupongen är laddad Kryddor på små glas 10 % rabatt Santa Maria 3- 80 g Mer info Ladda kupong
Citron-, rosmarin- och chilikyckling

Citron-, rosmarin- och chilikyckling

Lägg kycklingklubborna i dubbla plastpåsar. Mmmm så gott det är med kyckling. 8 kycklingklubbor, 2 röda chilifrukter (t. spansk peppar), skal och saft av 1 citron, 1 vitlöksklyfta, 1 tsk salt, 1 tsk rosmarin, 2 msk matolja, 1 msk sesamfrön. Blanda det med citronsaft, citronskal, rosmarin, salt samt 2 msk matolja. Massera in klubborna med oljan och låt vila i kylen i minst 1 timme men helst ett dygn så att smakerna får komma fram. Strö över eventuellt lite sesamfrön när det återstår 10 minuter kvar av tillagningstiden. 15 smartpoints per portion kycklingklubbormed skinn (ätlig del) och 7 smartpoints per portion vid kycklingklubbor utan skinn (ätlig del) 8 kycklingklubbor. 1 msk sesamfrön
Club sandwich med sriracha och limemajjo

Club sandwich med sriracha och limemajjo

4 1 bifftomat 1/2 kruka sallad 4 salladslökar Limemajonnäs 1 lime 1 1/2 dl majonnäs 1 msk sesamfrön Kyckling 4 kycklingsteaks (urbenade kycklingklubbor) salt svartpeppar 1 msk olja 1 msk srirachasås (att pensla kycklingen med) 4 skivor levainbröd 4 grillspett Lägg till i inköpslistan
Kyckling i sötsur sås i Crock Pot

Kyckling i sötsur sås i Crock Pot

Man kan välja om man vill använda kycklingklubbor, kycklinglårfilé, skivade kycklingfiléer eller annan valfri kycklingdetalj
Majsbiffar med tahinidressing

Majsbiffar med tahinidressing

Vi serverar detta medkycklingklubbor, stor sallad och fina kronärtskockor. Mica chilin tillsammans med hälften av majsen
Broccoli & citron pesto

Broccoli & citron pesto

Hela det gröna bordet såg ut såhär idag och serverades till kycklingklubbor. Ett sånt där recept som går att variera i all oändlighet och krydda med lite vad som helst
Ännu fler tips på sommarlovsmat

Ännu fler tips på sommarlovsmat

Slå på grädde och ner med pulvret. I med buljongtärning. På med locket och vira in i folie. Servera med en god sallad