Först marinerade vi kycklingklubborna i bland annat lime, chili och ingefära över natten, ett otroligt enkelt knep för att de ska bli saftigare och mer smakrika
4 4 kycklingklubbor 1 msk olja salt och peppar Tomatsallad 4 tomater 1 msk olivolja 1 tsk vitvinsvinäger 1/2 ask krasse Ärtsås 250 g gröna ärter 1 vitlöksklyfta 1 tärning grönsaksbuljong 2 dl mjölk 1 dl vatten 1 lime Till servering 4 port nykokt ris eller annat gryn Lägg till i inköpslistan Stå inte vilsen i butiken igen
Eftersom Herr Öhman påminde mig om torkad lime för ett tag sedan bestämde jag mig för att koka ris med torkad lime och hel kardemumma så som jag lärde mig av den syriske kocken
Lägg kycklingklubborna i en påse. Googlade efter nytt marinadrecept med färsk ingefära och lime i och hittade ett recept som förutom dessa två ingredienser innehöll Thaisoja, men inte heller det hade jag hemma, så jag tog helt enkelt och bytte ut Thaisojan mot kinesisk soja