Lägg tillbaka kycklingen i grytan tillsammans med timjan och häll i det vita vinet. 4,5 dl vitt vin. 1 msk olivolja 4 kycklinglårklubbor 15 g smör 150 g bacon eller pancetta, skuren i bitar 2 klyftor vitlök, hackade 1 stor lök, hackad 200 g svamp (ca 10-15 champinjoner), kvartade 2 kvistar färsk timjan 4,5 dl vitt vin 2,5 dl grädde färsk bladpersilja, hackad salt svartpeppar
Bottna formen med vin, olja och resten av salt och peppar. Vänd kycklinglåren efter ungefär halva tiden och späd samtidigt med ytterligare vin om det behövs
4 900 g kycklingklubbor 1 citron 3 vitlöksklyftor 1 msk soja 1 msk mango chutney 1/2 tsk salt 1 krm mald peppar 4 morötter färsk rosmarin 4 tomater 2 paprikor 1 zucchini 1 dl vitt vin (1 dl vin (för 4 port) kan bytas mot 1 dl vatten med med 1 tsk vitvinsvinäger i) Lägg till i inköpslistan Stå inte vilsen i butiken igen
Bottna formen med vin, olja och resten av salt och peppar. Vänd kycklinglåren efter ungefär halva tiden och späd samtidigt med ytterligare vin om det behövs
Och så lite vin förstås. Rör ihop vinägretten för sig och toppa några minuter innan servering. Lammbiffar med rostad vitlök och potatis samt rödvinssky
kycklingdelar (jag hade både kycklingklubba som jag delade och kycklinglårfiléer). Coq au vin är ju en klassisk fransk rätt som ju egentligen ska innehålla tupp men vem gör med tupp nu för tiden undrar jag