Lägg tillbaka kycklingen i grytan tillsammans med timjan och häll i det vita vinet. 2 kvistar färsk timjan. 1 msk olivolja 4 kycklinglårklubbor 15 g smör 150 g bacon eller pancetta, skuren i bitar 2 klyftor vitlök, hackade 1 stor lök, hackad 200 g svamp (ca 10-15 champinjoner), kvartade 2 kvistar färsk timjan 4,5 dl vitt vin 2,5 dl grädde färsk bladpersilja, hackad salt svartpeppar
Strö över torkad timjan och rosmarin. rosmarin eller timjan, späda kvistar. 1 msk timjan, torkad. Ta fram en stor ugnslångpanna och smörj den lätt med olivolja
ServeraGarnera gärna med en timjankvist. Kycklingklubbor4 st kycklingklubbor stora50 g smör2 tsk Soya1 tsk timjan1 krm svartpepparSpetskålpasta1 st spetskålshuvud50 g smör saltTrattkantarellsås200 g trattkantareller eller annan svamp25 g smör2 dl grädde2 tsk Soya1 msk Sockerfri lingonsylt kan uteslutas skyn från kycklingen ev. mer saltGarnering1 knippe färsk timjan. Kycklingklubbor4 st kycklingklubbor stora50 g smör2 tsk Soya1 tsk timjan1 krm svartpepparSpetskålpasta1 st spetskålshuvud50 g smör saltTrattkantarellsås200 g trattkantareller eller annan svamp25 g smör2 dl grädde2 tsk Soya1 msk Sockerfri lingonsylt kan uteslutas skyn från kycklingen ev. mer saltGarnering1 knippe färsk timjan
1 msk hackad färsk timjan. Ingredienser 2 kycklingklubbor à 225 g. ½ msk soja. 1 tsk smör/olja. salt och peppar Annons rivet skal av ½ liten apelsin, det gula
Lägg därtill stora surdegskrutonger, hasselnötter och massa timjan förstås. Kombinationen av de söta torkade tranbären, lätt salta, krispiga krutongerna, mjuka haricots verts med lätt tuggmotstånd och knapriga hasselnötterna tillsammans med kycklingen blir en äkta salig röra insvept i doftande timjan