När det börjar skumma, tillsätt bacon och stek tills det blivit krispigt. 150 g bacon eller pancetta, skuren i bitar. 1 msk olivolja 4 kycklinglårklubbor 15 g smör 150 g bacon eller pancetta, skuren i bitar 2 klyftor vitlök, hackade 1 stor lök, hackad 200 g svamp (ca 10-15 champinjoner), kvartade 2 kvistar färsk timjan 4,5 dl vitt vin 2,5 dl grädde färsk bladpersilja, hackad salt svartpeppar
Finhacka löken och baconet. Lägg ner bacon och lök i stekpannan. Häll över bacon och lök i en skål tills vidare – nu ska vi steka champinjoner (häll inte av fettet, detta ger supergod smak i såsen)
Det går lika bra med hel kyckling där allt kan kokas med för att få fylligare smak, eller så använder man kycklingklubba, kycklinglår (som jag) eller kycklingfilé
Linssoppa med bacon och grillad smörgås. Fräs baconet kripsigt i smör i en stor kastrull med tjock botten, tillsätt fint tärnad morot och kronärtskocka, finhackad lök, finhackad chili, pressad vitlök och buljong
- Kycklingklubba med het dip. - Vetetortillas med spenat, bacon, pepparoni och västerbottenost. Har ju glömt att visa dig vilken härlig buffé vi blev bjudna på då vi uppvaktade kusinbarnet på hans student