Strimla och hacka lök och purjolök, fräs i lite smör. Till kvällsmat testade jag att göra en fantastiskt god och krämig kycklinggratäng som jag serverade tillsammans med blomkålsris och sallad, receptet hittade jag på matplatsen
Bryn kycklingfiléerna i smör och olja så de får fin färg runt om, lägg över i en ugnsfast form. Det är ju som det är med fotograferingen av maträtter, vissa gör sig helt enkelt bättre som smakupplevelse än vad dom gör som blickfång och dagens kycklinggratäng är just en sådan
Rensa fileerna, strimla dem och bryn tillsammans med klippta baconet i smör. Det finns så många recept på kycklinggratänger överallt, inklusive min blogg- behövs det verkligen ett till
Smörstek de skivade champinjonerna tillsammans med fint skivad vitlök. Jag dammsög mitt kylskåp på rester som jag kände skulle fungera i denna kycklinggratäng, det enda jag behövde köpa på affären var kycklingfilé och färsk svamp
Hacka paprika, purjo, lök, vitlök och stek i smör tillsammans med champinjonerna. Jag brukar slå till och handla grillad eller färsk kyckling när det är bra pris i affären, fryser in och lagar sedan denna goda kycklinggratäng
Salta och peppra kycklingfileerna, bryn runt om i smöret så att det får fin färg. Fräs lök, äpple och svamp i smöret ca 3–4 minuter, utan att det får färg
Stek kycklingfiléerna i smör tills de får en fin yta. Smör. Sätt ugnen på 200 grader. Lägg över filéerna i en ugnsform och lägg tunna tomatskivor ovanpå