Tillsätt paprikan, purjon och äpplet och låt det puttra med ett tag. 1 strimlad purjolök. 4 kycklingfiléer Salt Vitpeppar 1 brk crème fraiche à 200 ml 3 dl grädde 3 msk mango chutney 1 pkt bacon à 125 g 1 äpple i mindre bitar 1 strimlad purjolök 1 grön paprika i mindre bitar 1 tsk sambal oelek 1 grönsaksbuljongtärning Riven ost
Först förvällde jag purjon i lättsaltat vatten några minuter (häll sedan bort vattnet). Jag dammsög mitt kylskåp på rester som jag kände skulle fungera i denna kycklinggratäng, det enda jag behövde köpa på affären var kycklingfilé och färsk svamp
Hacka paprika, purjo, lök, vitlök och stek i smör tillsammans med champinjonerna. Jag brukar slå till och handla grillad eller färsk kyckling när det är bra pris i affären, fryser in och lagar sedan denna goda kycklinggratäng
Skär purjon och svampen och fräs. 600 g lårfilé av kyckling ELLER 4 kycklingfiléer1 paket bacon5 cm purjolök8 champinjoner1 creme bonjour vitlök2 dl gräddesambal0,5 hönsbuljongtärningostserveras med en god salladSkär bacon i bitar och fräs. 5 cm purjolök
Skiva purjon och stek i lite smör, lägg sedan över i en ugnsfast form. Lägg kycklingen över purjon. Ingredienser 4 port4 st kycklingfiléer1 purjo 1 msk dijonsenap 150 gr parmesanost2 msk kycklingfond 5 dl lätt crème fraîche Ljumna grönsaker 1 broccolibukett2 st rödlökar450 gr haricots vertes 1 msk kikkomansojaEn nypa farinsocker1 dl vatten SvartpepparSalt Gör såhär Sätt ugnen på 200 grader
Sätt ugnen på 200 grader • Blanda grädde/crème fraiche, pesto och citronsaft • Dela kycklingklubborna i två delar och bryn dem i olivolja tills de fått vacker färg och är nästan genomstekta • Smaksätt med salt och peppar och lägg i en ugnsfast form • Skölj och skiva purjon fint och lägg tillsammans med blomkålsbuketterna på kycklingen • Du kan förvälla blomkålen i lättsaltat vatten om du vill, men det behövs inte om du använder riktigt små buketter • Häll över gräddblandningen • Strö över osten och gratinera i mitten av ugnen i 20 minuter eller tills blomkålsbuketterna är mjuka och då är även kycklingen genomstekt. 1 purjolök
½ purjo. Koka ris. Börja med att skiva de färska champinjonerna, bryn dem i stekpannan. Stek upp baconet, så att de blir lite knapriga, låt rinna av på hushållspapper
Skär baconet, purjon och paprikan i mindre bitar, stek baconet, fräs purjon och paprikan. 1 purjolök. Skär kycklingen i mindre bitar och stek dem runt om
När såsen är klar så finhacka resterande vitlöksklyftor, skär löken i tunna halvmånar, skiva purjon i smala ringar och strimla paprikan och skär den i små fina bitar
Skiva purjon, skär paprikan och ananasen i bitar och lägg på kycklingen. Till middag ikväll blev det kycklinggratäng med bacon, ananas och mango chutney
½ purjolök. Denna kycklinggratäng gjorde jag för nån vecka sen och blev riktigt gott. Hacka och strimla paprika och purjo och fördela det över kycklingen
Tillsätt paprikan, purjon och äpplet och låt det puttra med ett tag. 2 dl fraiche, max 8%2½ dl mat extra 4%1 äpple i mindre bitar1 strimlad purjolök1 grön paprika i mindre bitar1 tsk sambal oelek1 grönsaksbuljongtärning2 dl riven ost, max 12%Salta, peppra och stek kycklingen till en fin färg