I söndags var det dags för matlådefix igen och den här gången blev det en krämig kycklinggratäng. Krämig kycklinggratäng med tomat och basilika, 4 portioner. 1 burk lätt crème fraiche tomat & basilika. Krämig kycklinggratäng med tomat och basilika, 4 portioner. 1 burk lätt crème fraiche tomat & basilika
Först förvällde jag purjon i lättsaltat vatten några minuter (häll sedan bort vattnet). Jag dammsög mitt kylskåp på rester som jag kände skulle fungera i denna kycklinggratäng, det enda jag behövde köpa på affären var kycklingfilé och färsk svamp
Skiva zucchini tunt och lägg i botten på en gratängform, salta och peppra lätt. Jag fick en väldans respons på Instagram när jag delade en bild med dagens Italienska kycklinggratäng
2 dl lätt créme frashe. En äldre släkting brukade alltid göra denna å den är så god. Men när jag skulle göra den idag hittade jag inte receptet (har ärvt alla hennes pärmar med recept, ca 10 st
Så lätt att tillaga men så otroligt god. Den här rätten bara måste du testa. Att kombinera sambal oelek med mango chutney är så himla gott, det blir en lagom stark smak men otroligt smakrik
En lättlagad kycklingrätt som är enkel att förbereda och sedan bara stoppas in i ugnen när gästerna kommer, om man nu vill ha den som bjudrätt…annars fungerar det att förbereda kvällen innan och ställa in i kylen för att gratinera dagen efter när det är dags att äta middag
Då är det ju så lätt att gå tillbaka och kolla allt gott vi ätit. Kycklinggratäng. Dagens rätt hittade jag på bloggen 56 Kilo, en smarrig kycklinggratäng som var enkel att göra och väldigt god enligt hela familjen
Koka upp lättsaltat vatten. Ingredienser 4 port4 st kycklingfiléer1 purjo 1 msk dijonsenap 150 gr parmesanost2 msk kycklingfond 5 dl lätt crème fraîche Ljumna grönsaker 1 broccolibukett2 st rödlökar450 gr haricots vertes 1 msk kikkomansojaEn nypa farinsocker1 dl vatten SvartpepparSalt Gör såhär Sätt ugnen på 200 grader