Tillsammans med den här krämiga polentan som fått koka i vitt vin och buljong samt smaksatts med tryffelolja, parmesan och färsk gräslök gjorde det inte sämre
Några droppar tryffelolja. Sila bort skalen från såsen till en ny kastrull, tillsätt grädden och reducera ner till ca hälften, montera ner smöret, tryffelolja och smaka av med salt- och vitpeppar
Tillsätt kycklingfond och vitt vin, låt koka i ett par minuter. Över skaldjuren skedades tryffelvinaigrette som bestod av tryffelolja, neutral rapsolja, champagnevinäger, salt och peppar
”Soppan serveras med fördel med några stänk tryffelolja…” Yummi, tänkte jag och visste att jag minsann hade en liten flaska tryffelolja hemma, som jag köpte för inte så längesen
400 g pappardelle 500 g skogschampinjoner 2 klyfta vitlök, finhackade 130 g bladspenat 0,5 purjolök, i tunna skivor 3 dl grädde 1 msk koncentrerad grönsaksfond (eller kycklingfond) tryffelolja (några droppar) 65 g pinjenötter, rostade parmesanost, riven salt peppar smör, att steka i neutral olja, att steka i
tryffelolja. Tillsätt en näve ruccola, lite tryffelolja och smaka av med salt och peppar. tryffelolja. 1 msk kycklingfond. 1 tsk kycklingfond. 1 msk kycklingfond. 1 tsk kycklingfond
Koka upp grädde, kycklingfond, hackad timjan, salt och peppar. 2 kg mandelpotatis¼ rotselleri1 gul lök3 klyftor vitlök8 dl matlagningsgrädde1,5 matsked kycklingfond½ kruka färsk timjannymalen svartpeppar300 gram kantarellersmör2 deciliter (eller mer) VästerbottenostSätt ugnen på 200 grader. Jag tog x antal droppar ifrån min lilla flaska tryffelolja och det funkade utmärkt)Den grymma potatisgratängen är tänkt för 8 personer så planera att du kan käka rester dagen efter. 1,5 matsked kycklingfond