Kycklingfond portvin svamp recept

Karljohansvampsås med vitt portvin

Mixa med stavmixer och sila, smaka av med salt och peppar samt lite vitt portvin. Skär svampen i bitar (blötlägg den torkade)
Crêpes med svampfyllning

Crêpes med svampfyllning

Tillsätt fond och portvin. Skiva svampen och fräs den i en kastrull med smör tills vätskan blir klar. 1 msk kycklingfond. 2 msk portvin
Kockduell april 2014

Kockduell april 2014

Häll på sherry/portvin när all vätska dunstat. Andra varmrätten blev inte som tänkt då det inte är säsong för Karl-johan svamp, men den ersatte vi med skogschampinjoner & det gick fint fint
Crêpes med porterstuvad blandsvamp

Crêpes med porterstuvad blandsvamp

Häll i portvin, efter smak och lite fond. Skiva ner svampen i lämpliga bitar. Stek svampen så den får fin färg i rikligt med smör - tyckte det blev mycket i en stekpanna, så jag tog två
Svampsås i min pappas smak

Svampsås i min pappas smak

Det roliga med dagens mat var svampsåsen - en sås min far hade älskat. Strimla svamp och lökar. Svampsås i min pappas smak 2 slanka purjolökar 4 dl strimlad ostronskivling 1 dl (10 g) torkad shitake 1 klyfta vitlök 2 tsk soja 2 tsk kycklingfond 1/2 dl tokajer-slatt, eller annan god sherry eller lite portvin. Stek lök och svamp försiktigt i smör och aningens salt i ca 10 minuter tills svampen hunnit bli både blöt och torr igen. Läs även andra bloggares åsikter om svampsås , gasolgrill , ostronskivling , laga mat med pappa 2 s. 2 tsk kycklingfond
Karl-Johansvampsås med vitt portvin

Karl-Johansvampsås med vitt portvin

Mixa med stavmixer och sila, smaka av med salt och peppar samt lite vitt portvin. Skär svampen i bitar (blötlägg den torkade)
Lucka 19: Portvinskyckling.

Lucka 19: Portvinskyckling.

Använder vi svamp i matlagningen får de gärna smaka svamp vilket kastanjechampinjonerna gör. Idag bjuder vi er nämligen på en smakrik kyckling kokt i portvin, något som vi förknippar starkt med julen

kycklingpaj med svamp

Smaksätt med salt, peppar, fond och portvin. Skär svamp och bacon i bitar. Höj värmen något och stek bacon och svamp tills det fått färg

Champinjonsoppa

 Tillsätt vatten och kycklingfond. Smaka av med portvin, salt och peppar.  Ansa svampen och skiva den.  Fräs lök och svamp i matfett och curry tills löken är mjuk och glansig

Crêpes med svampfyllning

Tillsätt fond och portvin. Skiva svampen och fräs den i en kastrull med smör tills vätskan blir klar. 1 msk kycklingfond, konc. 2 msk rött portvin

Champinjonsoppa

Tillsätt vatten och kycklingfond. Smaka av med portvin, salt och peppar. Ansa svampen och skiva den. Fräs lök och svamp i matfett och curry tills löken är mjuk och glansig