Kycklingfond gulbetor recept

Kockduell april 2014

Kockduell april 2014

Börja med gulbetorna så inte rödbetorna färgar av dem. Skiva gulbetorna och två av rödbetorna tunt på mandolin eller osthyvel
Torsk Bourguignon

Torsk Bourguignon

Häll i kycklingfond, grädde och mjölk och koka mjuka under lock. Garnera med gulbetor. Torsk700 g torskrygg med skinn2 msk smör + 2 msk rapsolja till stekning100 g rimmat sidfläsk200 g skogschampinjoner2 gulbetor till garnering, tunt skivadeSalt och nymald vitpeppar. Jordärtskockspuré600 g jordärtskockor med skal, tvättade2 schalottenlökar2 msk smör till stekning2 msk koncentrerad kycklingfond2 dl vispgrädde1 dl mjölk2 msk crème fraicheSalt och nymald svartpeppar
Majskyckling med smörkokta rotfrukter och dragonsås

Majskyckling med smörkokta rotfrukter och dragonsås

konc kycklingfond. gulbetor. Skala och skär gulbetor, kålrot och morötter i ca 1/2 cm tjocka skivor, stavar och klyftor. 8 personer Ingredienser Majskyckling 4 majskycklingfiléer med skinn (à 300 g) 2 msk smör 2 tsk salt 1/2 tsk nymald svartpeppar Rotfrukter 500 g gulbetor 1 kålrot (500 g) 4 morötter 4 dl vatten 2 msk konc kycklingfond 1/2 dl torrt vitt vin 100 g smör 1 dl strimlad bladpersilja 1 tsk salt 1 krm nymald svartpeppar Sås 1 bananschalottenlök 1 1/2 dl torrt vitt vin 3 äggulor 2 dl lätt crème fraiche 1 msk finhackad dragon 1/2 tsk salt 1 krm nymald svartpeppar Garnering bladpersilja
Goda grilltillbehör till Valborg

Goda grilltillbehör till Valborg

½ dl kycklingfond. Hetta upp kokosoljan och bryn gulbetorna några minuter, rör då och då. Krydda och häll på kycklingfonden
Pepparpanerad lättrökt fläskrygg

Pepparpanerad lättrökt fläskrygg

Tillsätt blasamico, kycklingfond, apelsinsaft och farinsocker och koka ihop. 150 g gulbetor. Värm honung, limesaft, peppar och salt i en kastrull tills de blandat sig väl
Gulgrön ratatouille

Gulgrön ratatouille

½ dl kycklingfond. Hetta upp kokosoljan och bryn gulbetorna några minuter, rör då och då. Krydda och häll på kycklingfonden
Krydda din vardag

Krydda din vardag

Häll i kycklingfond, grädde och mjölk och koka mjuka under lock. Garnera med gulbetor. 2 gulbetor till garnering, tunt skivade. 2 msk koncentrerad kycklingfond. 2 gulbetor till garnering, tunt skivade. 2 msk koncentrerad kycklingfond

Höstig kycklinggryta.

Tillsätt kycklingfond, vatten och vin. 6 gulbetor. 2 msk kycklingfond. Tvätta potatisen och rotsakerna. Skär dem i jämnstora bitar, dock ej för små

Yvonnes tips på GI-mat!

Kycklingfond, grönsaksfond eller annan buljong. Frukostar. Havregrynsgröt är jättebra. Alternativ att blanda med är t ex två ägg i stekpanna, rör om så att det blir äggröra med lite salt och peppar