Skaka ihop vinäger, olja, senap och kryddor till en dressing. Så det fick bli kyckling i ugn till middag med varm potatissallad och en krämig vitlökssås
Blanda ihop med yoghurt, vinäger, pressad vitlök och salt. Gratinera i ugn på 225 grader i ca 35 minuter, täck med folie innan gräddning. Ugnsbakad lax med zucchini/feta bullar, 4 pers. 1) Salta & peppra laxfiléer och baka i ugn, ca 200C i ca 20 min. Den svänger du enkelt ihop med 1 gurka, 3 dl grekisk yoghurt, 2 vitlöksklyftor, 2 msk rödvinsvinäger och flingsalt. Ugnsbakad lax med zucchini/feta bullar, 4 pers. 1) Salta & peppra laxfiléer och baka i ugn, ca 200C i ca 20 min
Fäst med en tandpetare och lägg rulladerna i en ugnsfast form. Ringla över lite olja och vinäger. Sätt ugnen på 175 grader. Bred röran över kycklingen och sätt in i ugnen ca 15-20 min. 1 msk Vinäger
Strimla kycklingfileerna och lägg i en bunke. ½ tsk vinäger. ½ tsk vinäger. 4 st kycklingfileer. Dem skall sedan stekas i ugnen på 225 grader. Häll över kycklingen på en plåt och stek mitt i ugnen i 15 min. Grädda sedan i ugnen på 150 grader i ca 12-15 min. 4 st kycklingfileer
Lägg spenaten i botten på en smord ugnssäker form. ½ msk vitvinsvinäger. Koka upp grädde, senap, fond, vinäger, vitlök och basilika och häll över kycklingen
Lägg 2 grovt krossade vitlöksklyftor i en kopp ihop med 1 knapp tsk salt, 3 msk vinäger och 1 tsk flytande honung. 0,5 dl balsamvinäger. Sätt ugnen på 175 grader (eller laga färdigt kycklingen i en stekpanna med lock). Sätt in stekpannan i ugnen (om handtaget tål det) eller lägg över kycklingen i en form och stek färdigt i ca 10 min. 3 msk vinäger