Till våra barn som inte anser att sås med smak typ är god la jag över några av de frästa kycklingbitarnai en egen ugnsform, hällde på en blandning av grädde, salt, peppar och lite ketchup
Av det som blev kvar så fanns det mycket som kunde användas, så idag blev det ”Kycklingiugn med mango chutney och sambal oelek” blev perfekt till oss, våra söner en sambo och våra underbara barnbarn
Dela filéernai små bitar och bryn i ett stekjärn så att bitarnablir genomstekta. klart för ugnen. Hacka purjolöken och lägg längst ner i botten av en glasform och fördela kycklingen över strö på lagom mycket Chiliflarn och svartpeppar
Smaka av med sambal oelek och mango chutney, eventuellt salt och peppar vid behov. Tärna kycklingfiléerna och stek dem i en stekpanna tills de är genomstekta
Lägg kycklingbitarnai en smörjd ugnsform. Gav mig på att pröva en mango chutney/curry-rättidag. Jag är väl inte jätteförtjust i just curry utan tycker väl mest att det funkar ispeciella maträtter
Smörj en ugnsfast form. Blanda ihop crème fraiche, grädde, sambal oelek, chutney och soja. Nu är det lördag och dax för ett nytt recept, bra pris på kycklingfileér perfekt då får det bli en kycklinggratäng
Blanda mango chutney, ketchup, tomatpuré och olivolja. Smula jästen och rör ut i kallt vatten. Tillsätt olja, salt och vetemjöl och rör ihoptill en blank deg med hjälp av elvisp
Blanda vispad grädde, chutney och majonnäs och bred över kycklingen. ½ dl mango chutney. Varmt och skönt har det varitidag, man kanske skulle ha grillat… nä, det får bli något iugnen