Kycklingfile recept

11 Spara
Kycklingbullar

Kycklingbullar

Låt kycklingen halvtina och mixa sedan till en färs i matberedaren med knivtillsats. Blanda i övriga ingredienser och rulla till bollar
5 Spara
Kycklingfilé, sparris samt parmesansmör med chili

Kycklingfilé, sparris samt parmesansmör med chili

Tillsätt sedan ett parmesansmör med sting av chili. Dela, kärna ur och finhacka chilin. 4 personer Kycklinglårfiléer för 4 personer saften från 1 lime 1 tsk sambal oelek 1 msk kycklingfond 1 knippa grön sparris rucolasallad 1 msk olivolja salt, svartpeppar PARMESANSMÖR MED CHILI 1 grön chili 50 g rumsvarmt smör 2 msk riven parmesanost saften från 1/2 lime salt, svartpeppar GÖR SÅ HÄR. 1 grön chili
14 Spara
Ugnsgratinerade pastarullar med kyckling, soltorkade tomater och spenat i tomatiserad gräddsås

Ugnsgratinerade pastarullar med kyckling, soltorkade tomater och spenat i tomatiserad gräddsås

Ugnsgratinerade pastarullar med kyckling, soltorkade tomater och spenat i tomatiserad gräddsås1 pkt färska lasagneplattor2 påsar babyspenat (tror de var på ca 100 gram styck) (jag har nu gjort receptet några gånger och sätter mer spenat för varje gång - ca 3-400 gram är nog ganska lagom tycker jag nu)olivolja3-4 vitlöksklyftor1 krm muskotnötca 15 inlagda soltorkade tomater200 gram mascarpone3-400 gram kycklingfilé (jag hade "lårfilé")6-8 skivor gräddostgrovriven parmesanostsalt och pepparGräddsås
7 Spara
Majskycklingfilé med risotto på chorizo, paprika och rosmarin

Majskycklingfilé med risotto på chorizo, paprika och rosmarin

1. Ta ur chorizon ur sitt fjälster och hacka innehållet grovt. Skala och finhacka löken. 2. Krydda kycklingbrösten med salt och peppar och stek dem gyllene i hög värme i smör och olivolja i stekpanna, låt även rosmarinkvistarna steka med tills de är krispiga, lyft upp dem och kycklingbrösten och stek kycklingen klar i ugn 125°C till en innertemperatur av 72°C
6 Spara
Kycklingfiléer med bacon

Kycklingfiléer med bacon

4 st frysta kycklingfiléer (ska alltså vara frysta och inte tinade)1-2 paket (kalkon)baconca 2-2,5 dl créme fraiche eller matlagningsgrädde (P&T gjorde med cf men jag kommer välja grädde alternativt någon gräddersättning baserad på havre eller soja)pepparoreganoris eller pastaLinda in de frysta kycklingfiléerna i bacon, lägg i ugnssäkert fat och häll på cf/grädde, peppra och smula över lite torkad oregano. 4 st frysta kycklingfiléer
Sökförslag och sidor