Kycklingfile recept

11 Spara
Kycklingbullar

Kycklingbullar

Låt kycklingen halvtina och mixa sedan till en färs i matberedaren med knivtillsats. Blanda i övriga ingredienser och rulla till bollar
11 Spara
Kycklingfilé eller fläskfilé i basilika och timjansås

Kycklingfilé eller fläskfilé i basilika och timjansås

Stek kycklingen eller fläskfilén ( båda i cm-tjocka skivor). Kycklingfilé eller fläskfilé i basilika och timjansås 4 st kycklingfiléer eller ca 550 g fläskfilé 1 msk grillkrydda 1 tsk svartpeppar 0,5 st röd lök(ar) 0,25 st purjolök(ar) 3 st vitlöksklyftor 1 dl vatten 1 dl rött vin 0,5 st köttbuljongtärning(ar) 0,5 st grönsaksbuljongtärning(ar) 0,5 st kycklingbuljongtärning(ar) 1 tsk sambal oelek 1 tsk basilika 1 tsk timjan 1,5 msk balsamicovinäger 1 msk kinesisk soja 3 dl grädde 1 dl crème fraiche Gör så här
0 Spara
Tomatfylld kycklingfilé med grönsaksröra och tagliatelle

Tomatfylld kycklingfilé med grönsaksröra och tagliatelle

Receptet på kycklingfiléerna hittade jag i Allt om Mat nr 2 2010 och modifierade det lite genom att lägga till lite grönsaksgryta istället för stekt blomkål. Tomatfylld kycklingfilé med grönsaksröra och tagliatelle4 port4 kycklingfiléer1 burk soltorkade tomater1 kruka basilika1 burk röd pesto3 tomater1 förp krossade tomater1 gul lök1 liten fänkål1 paprika1 squash3 msk tomatpuréSkär alla grönsaker i bitar (välj storlek efter smak)Hacka 10 soltorkade tomater, blanda med 2 msk röd pesto och 1 kruka hackad basilikaDela kycklingfiléerna från den tunnaste sidan nästan hela vägen igenom, så du får en "fjäril" som är hälften så tjock som den ursprungliga filén. Fördela tomatröran i kycklingfiléerna och stäng demBryn kycklingfiléerna ca 3 min på varje sida, var försiktig så inte fyllningen ramlar ut, lägg åt sidanStek grönsakerna i en stor gryta, tillsätt krossade tomater, hackade soltorkade tomater och röd pesto (det som är kvar i båda burkarna)Rör om ordentligtLägg försiktigt kycklingfiléerna ovanpå grönsaksröran, tryck till lätt så de sjunker ner något. 4 kycklingfiléer
14 Spara
Ugnsgratinerade pastarullar med kyckling, soltorkade tomater och spenat i tomatiserad gräddsås

Ugnsgratinerade pastarullar med kyckling, soltorkade tomater och spenat i tomatiserad gräddsås

Ugnsgratinerade pastarullar med kyckling, soltorkade tomater och spenat i tomatiserad gräddsås1 pkt färska lasagneplattor2 påsar babyspenat (tror de var på ca 100 gram styck) (jag har nu gjort receptet några gånger och sätter mer spenat för varje gång - ca 3-400 gram är nog ganska lagom tycker jag nu)olivolja3-4 vitlöksklyftor1 krm muskotnötca 15 inlagda soltorkade tomater200 gram mascarpone3-400 gram kycklingfilé (jag hade "lårfilé")6-8 skivor gräddostgrovriven parmesanostsalt och pepparGräddsås
7 Spara
Majskycklingfilé med risotto på chorizo, paprika och rosmarin

Majskycklingfilé med risotto på chorizo, paprika och rosmarin

1. Ta ur chorizon ur sitt fjälster och hacka innehållet grovt. Skala och finhacka löken. 2. Krydda kycklingbrösten med salt och peppar och stek dem gyllene i hög värme i smör och olivolja i stekpanna, låt även rosmarinkvistarna steka med tills de är krispiga, lyft upp dem och kycklingbrösten och stek kycklingen klar i ugn 125°C till en innertemperatur av 72°C
1 Spara
Förså tomater

Förså tomater

Skär en ficka i varje kycklingfilé på längden. Chorizofylld kyckling med medelhavsgrönsaker , 4 pers. 750 g kycklingfiléer, 3-4 st 750 g potatis, i klyftor 250 g schalottenlök (ett nät), skalad 1 fänkål, i smala klyftor 100 g påläggs chorizo, strimlad 1 tsk salt 1 krm svartpeppar 3 vitlöksklyftor, finhackade 2 citroner, juicen 2 dl vatten 2 hönsbuljongtärningar 2 röda paprikor, i stora bitar 250 g körsbärstomater 1 pkt/burk fetaost (150-200 g), i tärningar 1 kruka timjan el
6 Spara
Kycklingfiléer med bacon

Kycklingfiléer med bacon

4 st frysta kycklingfiléer (ska alltså vara frysta och inte tinade)1-2 paket (kalkon)baconca 2-2,5 dl créme fraiche eller matlagningsgrädde (P&T gjorde med cf men jag kommer välja grädde alternativt någon gräddersättning baserad på havre eller soja)pepparoreganoris eller pastaLinda in de frysta kycklingfiléerna i bacon, lägg i ugnssäkert fat och häll på cf/grädde, peppra och smula över lite torkad oregano. 4 st frysta kycklingfiléer
Sökförslag och sidor