Kycklingfilé med parmaskinka recept

7 Spara
Kycklingfilé med parmaskinka och parmesan

Kycklingfilé med parmaskinka och parmesan

4 kycklingfiléer4 skivor parmaskinka100 gram parmesanost riven i flagorfärsk timjansalt och pepparStek kycklingen runt om och salta och peppra. 2 schalottenlökar finhackade1 st vitlöksklyfta finhackad250 g coctailtomater halverade1 paprika valfri färg100 g färska champinjoner i skivor2 tsk tomatpuré0,5 citron saft och rivet skal2 msk vinsalt pepparen gnutta socker + mer vatten om den blir för "torr"Fräs löken och tillsätt grönsakerna salta och peppra. Tillsätt purén citron socker och vin och låt småputtra 15 minuter. 4 skivor parmaskinka. 2 msk vin
6 Spara
Fårost- & pestofylld kycklingfile lindad med parmaskinka serverad med varm tomatsallad

Fårost- & pestofylld kycklingfile lindad med parmaskinka serverad med varm tomatsallad

Mixa sedan färskosten, fårosten och peston. Men en varm tomatsallad är gott. Varm tomatsallad. 2st Kycklingfiler2msk Olivolja + 2msk Flytande honung + 1tsk Rosmarin till glaze4msk Fårost4msk Philadelfiaost, original2msk Röd pesto2st Skivor parmaskinka2-3st Kvisttomater, modell större½st Rödlök2msk Balsamvinäger4msk Olivolja1tsk OreganoSalt & svartpeppar från kvarnFärsk basilika10st Gröna oliver med piementoSåhär kan man göra. 4msk Fårost
9 Spara
Nyårskyckling - aka parmainlindad kycklingfilé med balsamsås

Nyårskyckling - aka parmainlindad kycklingfilé med balsamsås

Ingredienser. 4 kycklingfiléer (ca 600 gr) 8 skivor parmaskinka (eller prosciutto som inte är lika fint , men fungerar ypperligt i matlagning) 0,5 kruka färsk basilka ca 50 gr färsk parmesanost 2,5 dl grädde, valfri fetthalt 1,5-2,5 msk balsamvinäger (beroende på hur vinägerstark du vill ha såsen) 1 rågad msk kycklingfond 1-2 vitlöksklyftor, pressade svartpeppar Saknas på bilden gör kycklingfonden och nej, man behöver inte köpa en fullt så stor bit parmesanost som jag gjorde, men är man tokig i parmesanost så är man
8 Spara
Mannerströms italienska kycklingbröst

Mannerströms italienska kycklingbröst

Mannerströms italienska kycklingbröst, 4 pers8 skivor marinerad tvådelad kycklingfilé4 skivor parmaskinka8 tjocka skivor parmesanost (ca 200 g)Färsk basilika (hel & hackad)1 dl soltorkade tomater i olja (hackade)2 schalottenlökar (finhackade)2 vitlöksklyftor (finhackade)1 stor citron (delad i 4 tjocka skivor)1 burk krossade tomater1 dl vitt vinS&PkycklingfondGör så här
4 Spara
Potatispaté

Potatispaté

Ev klä den med bakplåtspapper. Servera parmaskinka och salami eller rostbiff och oliver till. Vispa ihop ägg, grädde och mjölk och häll mellan varven och avsluta med gräddmjölken
0 Spara
Skönt häng på trettondagsafton

Skönt häng på trettondagsafton

Blev inspirerad av mamma att göra baconlindad kycklingfilé med balsamvinägersås till middag. Om det är stora kycklingfiléer, skär filéerna i två bitar på längden och linda in dem i bacon
Sökförslag och sidor