Till middag idag blev det kycklingfilémed fetaost och basilika. De är väldigt duktiga på att gå så det blev en tur i svampskogen och vi fick med oss några liter hem…kul att visa M&M vad man skall plocka och hur man gör
Tanken är att när du serverar så ripplar du över lite av såsen från tomatsalladen över kycklingen på tallriken när du lägger upp och garnerar med lite hackade oliver och basilikablad
Mat i ugn blev ledorden och jag bestämde mig för att göra en plåt fylld med parmalindad kycklingfilé som jag fyllde med parmesanost och färsk oregano, potatis, palsternacka, röd lök och svamp
Linda varje kycklingfilémed två skivor parmaskinka som ska ligga lite omlott. Lägg salviablad på ena sidan av kycklingfiléerna och klicka ut blandningen med crème fraiche och ost på den andra
kycklingfilè fylld med mozzarella, soltorkade tomater och inlindad i bacon. Kallar det för italiensk kycklingfilè, om man vill kan man byta ut bacon mot parmaskinka eller pancetta för ännu mer italienskt
Rulla runt en-två skivor parmaskinka/bacon/kotlettbacon runt varje kycklingfilé. Men nu fortsätter vi med att rensa frysen, idag blev det de sista bitarna av kycklingfilé som kom till användning
Fylld kycklingfilé har jag funderat på länge att jag ska göra och idag tog jag tag i saken. Skär kycklingfilén på långsidan som om du skulle dela den men skär den inte helt igenom
Rulla runt en-två skivor parmaskinka/bacon/kotlettbacon runt varje kycklingfilé. Fyllda kycklingfiléermed en fyllning med smak av Italien som serverades med ugnsrostade rotfrukter samt lite rödvinssås
Rulla ihop varje filé med två skivor parmaskinka utanpå och fäst med tandpetare. Ett tips är att grilla kycklingfilérna runt om så att de får färg och sedan lägga dem på en bit aluminiumfolie och steka klart