Det fanns överbliven kokt potatis i kylen, och de fick bli sällskap till den ugnsbakade kycklingen i form av smakrika potatisplättar kryddade med ajvar relish - som för övrigt också fanns kvar från annan matlagning
Pressa över citronen, häll över olivoljan och smaka av med flingsalt. grillad kycklingfilé. Blanda pressad vitlök, citronsaft, olivolja och paprikapulver i en skål och lägg i kycklingen
Det är så varmt och jag tappar matlusten när det är så varmt men man måste äta så idag fick det bli en sallad med kokt/nedkyld råris/matvete smaksatt med pesto, finhackad paprika och färsk chili
½ dl olivolja. Bild på kycklingen har vi icke att bjuda på, den ser helt enkelt ut som kycklingfiléer utan skinn gör, ganska blek och tråkig, men smaken var något helt annat än blek och tråkig
Jag har ätit mina i veckan tillsammans med quinoa tricolore (såå mycket godare än ”vanlig” quinoa) som jag smaksatt med antingen pesto eller ajvar, smulat lite fetaos på och värmt tillsammans med coctailtomater + ett kokt ägg när det varit dags för lunch
en skvätt raps- eller olivolja med citronsmak. Vi hade nämligen planer på att ha fetaostfyllda kycklingfiléer till middag och till dom kändes just en tabbouleh passande
Skär kycklingfilén i mindre bitar. Stek i olivolja i en stekpanna på medelhög värme. 500 g kycklingfilé. 4 msk olivolja. 4 dl kokt råris. 4 portioner 500 g kycklingfilé. 4 msk olivolja. 3-4 vitlöksklyftor 4 dl kokt råris