Smaka av grytan med salt och peppar. 500 g kycklingfilé. 1Skär kycklingfilén i tjocka skivor och bryn dem i smör i en stekpanna. 1Fräs löken i smör i en gryta utan att den tar färg. 1Blanda ner kyckling, oliver, cornichoner och syltlök i grytan
Denna kycklingfile grytan är inte alls svår och går snabbt att röra ihop. Jag frågade här hemma om dem ville ha pasta eller ris till kycklinggrytan och alla svarade pasta
Denna kycklinggryta är enkel att göra, smakrik och väldigt god. Vill du ha grytan tjockare i konsistenten, strö i lite maizena, rör runt medan det puttrar
Idag åkte lergrytan fram igen, och laddades med kycklingfiléer. Det bästa är ju mer man använde den, ju godare smak blir det, det är som stekgrytan i gjutjärn
Jag gjorde i ordning en ”snabb-gryta” med kyckling och chorizo. Just kryddiga korvar som chorizo är himla bra att ha i grytor då grytan får smak av korven
Det skulle egentligen vara fläskfilé men jag tog kycklingfilé och det blev otroligt gott. Den här gången en jättegod gryta med dijonsenap och soltorkade tomater i
Blanda samtliga ingredienser till buljongen i en stor gryta och låt det koka ihop ca 30 minuter. Lägg ner kycklingfiléerna i buljongen och låt dem sakta sjuda 12-15 min tills köttet är genomtillagat (70° innertemperatur). 2 kycklingfiléer