Kycklingfilé gorgonzola olivolja recept

Pastagratäng med kyckling och gorgonzola

Pastagratäng med kyckling och gorgonzola

600 g kycklingfilé. 2 msk olivolja. 150 g gorgonzola. 400 g tagliatelle 600 g kycklingfilé 0,5-1 citron, färskpressad saft 2 msk olivolja 1 torkad smulad peperoncino (chili) 1 msk färsk rosmarin, finhackad 1 klyfta vitlök, finhackad 2 msk olivolja salt och svartpeppar 150 g gorgonzola 250 g ricotta 1 dl utspädd kycklingbuljong, gjord på tärning eller fond 1 dl matlagningsgrädde färskriven parmesanost, för att strö över
Kycklingfilé med gorgonzola

Kycklingfilé med gorgonzola

Droppa över olivolja, strö över rosmarin, salta och peppra. Skär fyra skåror på snedden i varje kycklingfilé
Tips till fredagsmyset

Tips till fredagsmyset

Pasta med gorgonzolasås, bacon och kräftstjärtar. olivolja. olivolja. 500 g kycklingfilé. Dela kycklingfilén i 4 delar, bryn hastigt runt om och lägg över i en större gryta. 150 g gorgonzola picante. 500 g kycklingfilé. 150 g gorgonzola picante

Kycklingfilé med gorgonzola

Bryn kycklingen i olivolja så att de får en lätt brun färg, lyft ur kycklingen. Smula i gorgonzolan låt koka så att gorgonzolan smälter

Kycklingfilé med gorgonzolasås

Hetta upp lite olivolja i en stekpanna. Lägg kycklingfiléerna i lite olja. Olivolja till stekningen. 4 kycklingfiléer. 100 g gorgonzola

Kyckling i foliepaket

Skär fyra skåror på snedden i varje kycklingfilé. Stick ner lite gorgonzola och en halv skiva salami i varje skåra

Kyckling med bacon och gorgonzolaröra

Dela kycklingfilén vågrätt, så att det blir som två plattor. Lägg paketen på aluminiumfolie, salta och droppa över olivolja och rulla ihop folien med kycklingpaketen inuti så ett de blir en korv, krama åt på kanterna så att det ser ut som smällare man gjorde i skolan när man var liten, och se till att det är tätt

Enkel god middag

En bit kött eller en kycklingfilé per person, pasta i en härligt krämig sås med gorgonzola och en generös sallad till

Ugnsrostad pumpa och bubblande vårkänsla!

Kyckling Bonna Sera – kycklingfilé med gorgonzola och valnötter. Pensla klyftorna med olivolja och lägg på en plåt med bakplåtspapper