När du sedan lagt dem i en ugnssäker form täcker du kycklingfiléerna med ungefär ett halvt paket bacon per filé, beroende på storleken och på hur mycket bacon du själv vill ha
Fräs bacon, purjolök och champinjoner i en stekpanna. Tillsätt grädde och vin samt salt och peppar. Skär kycklingfiléerna i mindre bitar, lägg de i en ugnsform
Putsa kycklingfiléerna lägg på en timjankvist och slå runt en baconskiva. Skiva baconet. Vinsås. Fräs bacon och lök i en kastrull på medelgod värme i några minuter under omrörning
4 500 g kycklinglårfilé eller kycklingfilé av bröst 1/2 tsk salt 1 krm svartpeppar 100 g rökt sidfläsk eller bacon (100 g sidfläsk motsvarar 1 paket bacon à 140 g) 2 schalottenlökar 2 vitlöksklyftor 1 purjolök 150 g champinjoner smör till stekning 3 dl rödvin 1 dl vatten 2 msk kycklingfond 1 msk soja 3 lagerblad 1 tsk timjan 1 tsk arrowrot eller maizena Till servering kokt potatis Lägg till i inköpslistan Kupongen är laddad Valfri krydda på små glas 10 % rabatt Santa Maria 3-80 g Mer info Ladda kupong Kupongen är laddad Smör 5