Skär ett snitt i varje kycklingfilé. Linda nu baconskivor runt filéerna och fäst ev med tandpetare. Skiva mozzarellaosten och dela sedan i mitten och lägg sedan i snitten
kycklingfilè fylld med mozzarella, soltorkade tomater och inlindad i bacon. Kallar det för italiensk kycklingfilè, om man vill kan man byta ut bacon mot parmaskinka eller pancetta för ännu mer italienskt
4 kycklingfiléer à 160 g. 100 g tunna skivor panchetta (eller vanligt bacon). 80–100 g mozzarellaost. Stick ett hål med kniv i filéerna och fyll med stavar av mozzarellaost och basilika
Krydda kycklingfilén med paprika/tacokrydda och lite salt och svartpeppar (helst från kvarn). Knapperstek baconet och låt rinna av på ett hushållspapper
Strimla baconet och knapperstekt det. Lägg på mozzarellaosten som du har tärnat jämt över bröden. Blanda samman kycklingen med bacon, lök och champinjoner
Baconlindadkycklingfilé. Vi köpte kycklingfilé som kom från Hagby gård, jag vet att de är nästan ekologiska men inte kravcertifierade och jag väljer hellre en sådan dyr än en massuppfödd
från en grillad kyckling eller om du tillagar kycklingfiléer själv). Kyckling är gott och tillsammans med rökt skinka och ost så kan det ju bara bli ännu godare och bacon gör allting godare är vår melodi här hemma
Stek bacon i stekpanna eller i micron. Servera kycklingburgarna med hamburgerbröd som har rostats på grillen eller i grillpannan, skivad tomat, skivad mozzarella, skivad avocado, bacon och ruccola eller annan sallad