Kycklingdelar recept

4 Spara
Kycklinggryta med apelsin och champinjon

Kycklinggryta med apelsin och champinjon

Bryn kycklingdelarna och vitlöken i en stekpanna med olivolja. Lyft upp kycklingdelarna ur kastrullen när de är genomkokta
1 Spara
Kycklingdelar i tomatsås

Kycklingdelar i tomatsås

Häll blandningen över kycklingdelarna och riv över parmesanost. Dimman har legat tät idag och lite snö har fallit
1 Spara
Kycklingdelar i smakrik tomatsås serveras med sötpotatis

Kycklingdelar i smakrik tomatsås serveras med sötpotatis

Häll över passerade tomater, en skvätt rödvin, några skivade chorizobitar och en näve svarta oliver. -) Till sötpotatisen denna gången blev det kycklingdelar som jag först kryddade med paprika och örter
0 Spara
Ugnsgriljerade kycklingdelar 4-6p

Ugnsgriljerade kycklingdelar 4-6p

Det fick bli ugnsgriljerade kycklingdelar till middag idag. Vi har lite spridda tycken kring kycklingdelar i familjen
8 Spara
Dagens recept: Apelsinkyckling i gryta

Dagens recept: Apelsinkyckling i gryta

Krydda med salt och peppar och lägg kycklingdelarna i grytan. Köp färdigstyckade kycklingdelar och krydda enligt receptet
6 Spara
Tandorikyckling med stekt ris med ärter och yoghurtsås

Tandorikyckling med stekt ris med ärter och yoghurtsås

Lägg i vitlök, lagerblad och ingefära och fräs ett par minuter. Skär tomaterna grovt. 1 kyckling med ben styckad i lår och bröst4,5 dl yoghurt1 dl pressad citron1 msk hackad färsk mynta1/2 msk salt1,5 msk röd chilipeppar1 msk garam masala1/2 msk vitlökspulver1/2 msk mald ingefära eller ca 1 msk färsk, skalad och finskuren2 tsk gurkmeja1 msk oljaDra skinnet av kycklingdelarna. 4,5 dl basmatiris3 liter vatten4 msk matolja1,5 tsk hela spiskumminfrön1 gul lök, skalad och finhackad1 vitlöksklyfta, pressad2 lagerblad1 tsk färsk, finriven ingefära1 krm mald kryddnejlika2 krm mald kanel2-3 gröna chilifrukter, finhackade350 g gröna ärter, frysta1,5 tsk saltSkölj riset, lägg det i blöt i 20 minuter i rikligt med vatten och låt det sedan rinna av. 6 dl naturell yoghurtca 15 cm gurka2 msk hackad färsk mynta2 tomater1/2 tsk spiskumminfrön1 krm röd chilipeppar1 tsk saltsvartpepparLåt en stekpanna, gärna gjutjärn, bli riktigt het. 1/2 msk mald ingefära. 2 tomater
5 Spara
PiMs veckomatsedel: Vecka 9 - Vegetarisk lasagne, laxgryta med kokosmjölk och ugnsgrillad kyckling med matkorn

PiMs veckomatsedel: Vecka 9 - Vegetarisk lasagne, laxgryta med kokosmjölk och ugnsgrillad kyckling med matkorn

Laxgrytan kan serveras som soppa utan ris till (spä med lite extra vatten och kokosmjölk då eller skippa soppan denna vecka och kör en matig vintergryta istället
5 Spara
Ugnsbakad kyckling med citron och rosmarin

Ugnsbakad kyckling med citron och rosmarin

Börja med att tvätta kycklingdelarna, salta och peppra. Härliga smaker från rosmarin och surt och sött från citron och honung
0 Spara
Ugnsbakade kycklingdelar i het limemarinad

Ugnsbakade kycklingdelar i het limemarinad

Lägg kycklingdelarna i en form och häll på marinaden, blanda runt så bitarna täcks. Ugnsbakade kycklingdelar 2 port. 1 kilo kycklingdelar, vi använde kycklingbröst med ben. Innertemperaturen ska upp i 82 grader för kycklingdelar med ben, 70 för delar utan ben. 1 kilo kycklingdelar, vi använde kycklingbröst med ben
31 Spara
Coq au vin med majskyckling och potatispuré

Coq au vin med majskyckling och potatispuré

Stek kycklingdelarna gyllenbruna. Lägg tillbaka kycklingdelar, svamp, lök och sidfläsk. Klyv kycklingen i delar och skär bort vingspetsar och gump
21 Spara
Saffranskyckling till påsk

Saffranskyckling till påsk

1 hel kyckling à ca 1,5 kg eller motsvarande mängd kycklingdelar. ca 1,5 kg eller motsvarande mängd kycklingdelar
19 Spara
Så enkel och så god sås till grillat!

Så enkel och så god sås till grillat!

Vi hade grillade kycklingdelar när vi åt såsen första gången, men sedan dess har vi haft den till både lax, räkor och grillat lamm och den har passat precis lika bra där
19 Spara
Kyckling allt i ett med smak av timjan och vitlök

Kyckling allt i ett med smak av timjan och vitlök

Plocka upp kycklingdelarna. Lägg tillbaka kycklingdelarna i formen. En väldigt tacksam och enkel middag är såna man gör ”allt-i-ett” och det sköter sig lite själv
19 Spara
Pasta med oxfilé och kantareller i gräddig sås

Pasta med oxfilé och kantareller i gräddig sås

Vi gör det enkelt för oss och grillar kycklingdelar. Även om vi för det mesta grillar vårat kött nu under denna årstiden så får man ju inte glömma av alla goda pastarätter man kan göra med köttet också, tex pasta med oxfilé
18 Spara
Libanesisk kyckling med valnötter

Libanesisk kyckling med valnötter

Man ska nämligen "baka" in kycklingdelarna i bröd. Det här receptet är hämtat från Buffé och lockade med tillagningssättet
16 Spara
Kyckling med Pauluns supermix

Kyckling med Pauluns supermix

Tvätta av kycklingdelarna och gnid in med salt och lägg ner i formen. Nu har jag fått testa Pauluns Supermix via Buzzador – och oj vad gott det var
14 Spara
Pluras paella

Pluras paella

Bryn sedan kycklingdelarna i paellapannan, ta upp dem och låt löken gå mjuk i samma panna, den ska inte brynas
13 Spara
Fröken Dill i fjällen

Fröken Dill i fjällen

Lägg kycklingdelarna ut i en långpanna.  Äntligen tillbaka. Det har varit ett långt blogguppehåll med fokus på annat än mat
12 Spara
Shiratakinudlar med kyckling i champinjonsås från fas II

Shiratakinudlar med kyckling i champinjonsås från fas II

 Krydda kycklingdelarna med salt och. Shiratakinudlar. med kyckling i champinjonsås från fas II. Shiratakinudlar
31 Spara
Coq au vin med majskyckling och potatispuré

Coq au vin med majskyckling och potatispuré

Stek kycklingdelarna gyllenbruna. Lägg tillbaka kycklingdelar, svamp, lök och sidfläsk. Klyv kycklingen i delar och skär bort vingspetsar och gump
7 Spara
Ugnsstekt Sambal Oelek-kyckling med rostade balsamic-grönsaker

Ugnsstekt Sambal Oelek-kyckling med rostade balsamic-grönsaker

Ta kycklingdelarna ur marinaden och bryn dem i Milda Culinesse runt om tills de är gyllenbruna. Sätt ugnen på 200°C
11 Spara
Sallad med kyckling och kassler

Sallad med kyckling och kassler

Om jag skulle rangordna mina fem ”måste alltid ha hemma (livsmedel)” skulle det bli följande. 1. Parmesanost
11 Spara
Chicken shawarma

Chicken shawarma

Fiska upp kycklingdelarna och låt svalna. Ta bort köttet från kycklingdelarna och finfördela. Ikväll har vi ätit shawarma (ung som kebab) av kyckling
11 Spara
Egyptisk kycklinglåda

Egyptisk kycklinglåda

lägg ner kycklingdelarna i en ugnsform. lägg ner kycklingdelarna i en ugnsform. skiva potatis ner i formen
10 Spara
2-rätters med karibiska smaker

2-rätters med karibiska smaker

Lägg kycklingdelarna i en påse. Detta hade kunnat vara morgondagens Alla hjärtans dag-middag, för är det något som ligger oss varmt om hjärtat så är det Karibien
10 Spara
Krämig indisk kycklingsoppa

Krämig indisk kycklingsoppa

Kan inte säga att den här buljongen följer regelverk utan den gjordes lite för snabbt och det skulle vara bättre om den fick koka länge med andra kycklingdelar med tex ben, men idag fick det bli så här
9 Spara
Baconlindad kyckling med dragonsås - LCHF

Baconlindad kyckling med dragonsås - LCHF

4portioner. Kyckling. 3-4st kycklingfiléer(tinade). 2-3paket bacon. Dijonsenap. Sås. Creme fraishe. Vispgrädde. 50g cream cheese
9 Spara
Mexikansk kyckling

Mexikansk kyckling

eller 1 kg kycklingdelar. 1 kyckling, ca 1 kg eller 1 kg kycklingdelar. MEXIKANSK KYCKLING. I Mexico sparar man inte på kryddorna
9 Spara
Ugnsgrillad kyckling med risotto och lite sommarkänsla

Ugnsgrillad kyckling med risotto och lite sommarkänsla

Här kommer ett litet tips om ni någon gång köper kycklingdelar och inte använder er av allihopa på en gång
9 Spara
Heta kycklingklubbor med sås

Heta kycklingklubbor med sås

Värm oljan i en panna. Bryn kycklingklubborna runt om. Salta och peppra samt pressa vitlök över. Lägg kycklingklubborna med den vackra sidan upp i en trång, ugnssäker form
8 Spara
Kycklingbröst i ugn

Kycklingbröst i ugn

Krydda kycklingdelarna med dom kryddor du gillar.  .  . Kycklingbröst/lår. Ris, Basmat, Jasmine eller Uncle Bens
8 Spara
Vitlökskyckling

Vitlökskyckling

På bilden syns kanske inte så mycket men där under finns kanongoda kycklingdelar. Lägg kycklingdelarna i en ugnsfast form, salta och peppra
8 Spara
Recept: Spansk kycklinggryta

Recept: Spansk kycklinggryta

När jag köper kycklingdelar så väljer jag alla gånger lårfiléerna framför bröstet. När jag köper kycklingdelar så väljer jag alla gånger lårfiléerna framför bröstet
8 Spara
Honungsmarinerad kyckling med lök och rotfrukter

Honungsmarinerad kyckling med lök och rotfrukter

Stöt kryddorna i mortel i mortel och blanda med kycklingdelarna, honungen och två nypor salt i en bunke
8 Spara
Ugnsstekt vitlökskyckling

Ugnsstekt vitlökskyckling

Torka kycklingen invändigt. Skala och skiva löken. Skölj och skär äpplet i bitar. Skala och finhacka vitlöksklyftorna
7 Spara
Citronkyckling i ugn

Citronkyckling i ugn

eller 1 kg kycklingdelar. 1 kyckling i bitar, ca 1 kg eller 1 kg kycklingdelar. CITRONKYCKLING I UGN. Kycklingen blir saftig och god när den steks i ugnen och smakar fint av citron, honung, vitlök och örtkryddor
7 Spara
Ugnsstekt Sambal Oelek-kyckling med rostade balsamic-grönsaker

Ugnsstekt Sambal Oelek-kyckling med rostade balsamic-grönsaker

Ta kycklingdelarna ur marinaden och bryn dem i Milda Culinesse runt om tills de är gyllenbruna. Sätt ugnen på 200°C
7 Spara
KYCKLING I UGN MED CURRYSÅS

KYCKLING I UGN MED CURRYSÅS

Separera skinnet från köttet och pensla kryddsmöret under och över skinnet så att alla kycklingdelarna blir täckta
7 Spara
Kryddig indisk kyckling

Kryddig indisk kyckling

1 kg kycklingdelar t ex lår och ben eller vingar. Häll matlagningsyoghurten i en skål. Skala ingerfäran och skär den i strimlor och blanda ner den i yoghurten
6 Spara
Kyckling med oliver

Kyckling med oliver

Stek kycklingdelarna med skinnsidan neråt i en stekpanna tills skinnet är gyllenbrunt. Spanska oliver med citronfyllning ger grytan extra smak
6 Spara
RECEPT: Currykyckling (currymarinad) med ugnsbakade grönsaker och lök samt hemmagjord currysås

RECEPT: Currykyckling (currymarinad) med ugnsbakade grönsaker och lök samt hemmagjord currysås

Ställ in formen i mitten av ugnen och låt stå mellan 30-60 minuter beroende på hur tjocka kycklingdelarna är
6 Spara
Currykyckling med ris i ugnen

Currykyckling med ris i ugnen

Lägg olja och curry i en skål, blanda ner kycklingdelarna. Det här sättet att tillaga ris på har jag aldrig testat förut
6 Spara
Lottas & Niklas gratäng

Lottas & Niklas gratäng

Krydda kycklingdelarna med dina favoritkryddor/rub eller marinera dem i förväg. Ta ut gratängen och fördela de kryddade kycklingdelarna med skinnsidan upp
6 Spara
Kycklinggryta Cacciatora

Kycklinggryta Cacciatora

Ta upp och torka av kycklingdelarna och spara marinaden. "Cacciatore" som betyder jägarfruns gryta. Den kommer ursprungligen från mellersta Italien och naturligtvis finns det lika många variationerpå den som det finns jägarfruar
6 Spara
Ugnskyckling med rotsaker och äpple

Ugnskyckling med rotsaker och äpple

Häll bitarna runt kycklingdelarna i formen och sätt in i ugnen på nedersta falsen. Sätt ugnen på 200 grader
5 Spara
Brrrrr och Jerk chicken

Brrrrr och Jerk chicken

Skulle ju gärna lagt kycklingdelarna på grillen men det får nog vänta tills det blir lite varmare. kycklingdelar (jag styckade två stycken hela kycklingar)
5 Spara
TVÅ RECEPT: marinad till kyckling samt egen sweet chili sås

TVÅ RECEPT: marinad till kyckling samt egen sweet chili sås

Marinera kycklingdelarna. Blanda alla ingredienser till marinaden i en skål och pensla på kycklingdelarna som ligger i en djup tallrik
5 Spara
Chicken adobo

Chicken adobo

 .  .  .  . Adobo är nog den kändaste filippinska maträtten. Det är riktigt lätt att göra, och riktigt gott. Jag är dock lite osäker på måtten, så mina mått kommer vara på ett ungefär, mer som en riktlinje
5 Spara
Mangokyckling

Mangokyckling

ca 1 kg kyckling, jag använde idag kycklingben smör 2 dl vatten 1 tsk sambal oelek 1 hönsbuljongtärning 1 msk soja 1 liten purjolök 2 dl creme fraiche 2 msk mango chutney 1 färsk mango 1 st avocado Bryn kycklingdelarna i smöret i en stekpanna och lägg sedan över i en gryta
4 Spara
Paella med kyckling och skaldjur

Paella med kyckling och skaldjur

Dela kycklingdelarna i mindre delar, men låt benet sitta kvar. 500 g kycklingdelar med ben. 500 g kycklingdelar med ben
4 Spara
Uppdelat fredagsmys

Uppdelat fredagsmys

Doppa kycklingdelarna i sojan och lägg i en ugnsform. Vad äter ni till middag ikväll. Här blir det sojakyckling och pommes, en av Tim och Stellas favoriter
4 Spara
Matsedel vecka 3

Matsedel vecka 3

Jag gör min på hela kycklingdelar, men givetvis går det lika bra med kyckligfilé om man vill slippa rensa kycklingbenen medan man äter
4 Spara
Marinerad kyckling i lergryta

Marinerad kyckling i lergryta

Gnugga in marinaden runt kycklingdelarna och förvara i kylen. Kycklingen är marinerad och klar att ställas in i ugnen
4 Spara
Indisk kyckling

Indisk kyckling

) Koka upp i vatten så att det täcker kycklingdelarna. . Idag blir det söndagmiddag med inspiration från Indien
4 Spara
Paella

Paella

600 g kycklingdelar. Dela kycklingen i åtta bitar. Häll 2 msk Milda i en kall stekpanna och ställ in plattan ett eller två steg under högsta läget
4 Spara
Mera tryck

Mera tryck

En hel liter vatten hälldes i och kycklingdelarna placerades ovanpå tillsamman med en rejäl kvist färsk salvia
4 Spara
Kycklinggratäng

Kycklinggratäng

Lägg i grönsakerna, de brynta kycklingdelarna och slå över såsen. Detta var bland det godaste jag ätit på mycket länge, kycklinggratäng
4 Spara
Kyckling tikka masala

Kyckling tikka masala

400 g kycklingfiléer (eller andra kycklingdelar). 400 g kycklingfiléer (eller andra kycklingdelar). Kyckling tikka masala är indisk inspirerad maträtt
4 Spara
Medelhavskyckling

Medelhavskyckling

Jag brukar använda mig av lite olika kycklingdelar, den här gången blev det kycklingben och kycklinglårfiléer, en påse av varje
4 Spara
Kycklingpanna i ädelt sällskap

Kycklingpanna i ädelt sällskap

Ta upp bitarna medan lök, paprika och svamp fräser ihop i smakerna från kycklingdelarna, som läggs tillbaka när fräset börjar mjukna utan att ta för mycket färg
4 Spara
Kyckling kokkinisto

Kyckling kokkinisto

Ingredienser för 6 portioner½ dl olivolja1 st purjolök1 gul skivad lök4 st skivade vitlöksklyftor1 kg kycklingdelar (jag använde kycklingben och kycklinglårfileér)1 dl vetemjöl1 burk krossade tomater1 msk tomatpuré3 färska lagerblad1 kanelstång5 hela kryddnejlikor½ msk krossad kryddpeppar½ msk torkad oregano5 dl rödvin1 msk rödvinsvinägersalt och pepparVärm hälften av oljan i en stekpanna eller ännu bättre, en gjutgärnsgryta och fräs löken i ca 5 minuter
4 Spara
Kycklinggryta á la Mexico

Kycklinggryta á la Mexico

Blanda salt, chilipulver, svartpeppar och kryddpeppar i en plastpåse där även kycklingdelarna får plats
4 Spara
Fräsch kycklinggryta

Fräsch kycklinggryta

Bryn kycklingdelarna i smör i stekpanna. 1 kg kycklingdelar. Bryn kycklingdelarna i smör i stekpanna. Lägg delarna i en gryta
3 Spara
Långmarinerade kycklingklubbor med sanslöst god sås

Långmarinerade kycklingklubbor med sanslöst god sås

1 kilo kycklingklubbor eller andra kycklingdelar. / Anki och Håkan Kycklinggratäng sweet chili 2-3 port 1 kilo kycklingklubbor eller andra kycklingdelar