Häll över passerade tomater, en skvätt rödvin, några skivadechorizobitar och en näve svarta oliver. -) Tillsötpotatisen denna gången blev det kycklingdelar som jag först kryddade med paprika och örter
Stek kycklingdelarna gyllenbruna. Klyv kycklingeni delar och skär bort vingspetsar och gump. Blanda ihop alla ingrediensernatillmarinaden, lägg ikycklingen
Lägg ned kycklingdelarna, ös sås över dem, och låt alltsamman bli varmt. Att stycka kycklingen och låta den småkoka ivin, vatten och kryddor gav en trevligliten buljong, som jag sedan reducerade och använde somn såsbas
kycklingdelar (jag hade både kycklingklubba som jag delade och kycklinglårfiléer). Coq au vin är ju en klassisk fransk rätt som ju egentligen ska innehålla tupp men vem gör med tupp nu för tiden undrar jag
Fräs kycklingdelarnai baconfettet och ev lite neutral olja eller smör. Fyllighet från kyckling och svamp, pigg syra från vinet och så lite len gräddighet
Hacka all lök, se till att ha vinflaskan öppen och ta fram allt så du har det till hands vidMuurikkan, annars får man springa som en tok och hämta saker (jag vet, tro mig)
Fräs lök, äpple och vitlök samt kycklingdelari en stekpanna i olja och lägg sedan över i en gryta. Stycka hel kycklingimindre delar - bröst i tre delar, kycklingklubbori två delar och skär loss vingar
Salta och peppra kycklingdelarna. Rör irödvin och koka upp. Skala och hacka löken och vitlök. Förslagsvis bröstet i tre delar, låren i två delar och sedan vingarna för sig
Salta och peppra kycklingdelarna. Rör irödvin och koka upp. Skala och hacka löken och vitlök. Förslagsvis bröstet i tre delar, låren i två delar och sedan vingarna för sig