Att frysta kycklingdelar är rimmade , det kan jag både förstå och leva med. I söndags blev tillbehören kycklinglårfiléer, som fick smak av timjan och citron
Fräs kycklingdelarna i smör i en stor järngryta, eller liknande. Så här års är citrusfrukterna som bäst och butikernas hyllor svämmar över av härliga blodapelsiner, blonda apelsiner, citroner, lime och grape
½ citron utan skal. ½ citron utan skal. 1 kilo kycklingklubbor eller andra kycklingdelar. / Anki och Håkan Kycklinggratäng sweet chili 2-3 port 1 kilo kycklingklubbor eller andra kycklingdelar
½ dl pressad citron eller lime. ½ dl pressad citron eller lime. 1 hel kyckling à ca 1,5 kg eller motsvarande mängd kycklingdelar. 1 pressad citron. ca 1,5 kg eller motsvarande mängd kycklingdelar
Ca 800 g kycklinglårfilé (andra benfria kycklingdelar går bra). 3 dl syrad grädde (byt mot 2 dl grädde + 1 dl creme fraiche alt kokosgrädde och en skvätt pressat citron). kycklingkycklinggrytaSöndagsmiddag Ca 800 g kycklinglårfilé (andra benfria kycklingdelar går bra). 3 dl syrad grädde (byt mot 2 dl grädde + 1 dl creme fraiche alt kokosgrädde och en skvätt pressat citron)
Genom att kombinera rätt råvaror och utnyttja kycklingdelarnas olika egenskaper på bästa sätt. Skär bort överflödigt fett från kycklingdelarna och salta och peppra runt om