Rör i resten, salt och kvarg. ½ dl mager kvarg. Min portion (3 piroger, 45 g tomat, 30 g gurka, 21 g paprika, 35 g vitkål och 200 g mellanmjölk till) gav. Nyttiga små köttfärspiroger, 15-16 st250 g nötfärs1 liten gul lök130 g morötter½ msk olivolja1 dl krossade tomater1 msk tomatpuré1 ½ msk sweet chilisås2 krm saltsvartpeppar25 g färsk jäst5 dl vatten, 37 grader½ dl mager kvarg½ tsk salt60 g rågmjöl (ca 1 dl)300-350 g vetemjöl special (ca 5-6 dl)ägg och lite vatten till pensling1. 35 g vitkål
Riv eller strimla morot och vitkål. 1250 g Arla Köket Kesella® kvarg. 1100 g vitkål. 1Antal portioner 1 port 2 port 4 port 6 port 8 port Välj 250 g broccoli 125 g körsbärstomater 3 ägg 250 g Arla Köket Kesella® kvarg 2 dl Arla Köket® lätt crème fraiche 4 dl Kvibille® cheddar riven ½ msk hackad färsk timjan 1 tsk salt 2 krm svartpeppar 1 morot 100 g vitkål 1 paprika 1 surdegsbaguetteSätt ugnen på 175°. 1Vispa ihop ägg, kvarg, crème fraiche, ost, timjan, salt och peppar
½ dl mager kvarg. Rör i resten, salt och kvarg. 3 piroger med tillbehör - 45 g tomat, 30 g gurka, 21 g paprika, 35 g vitkål och 200 g mellanmjölk till) gav. 5 dl vatten, 37 grader ½ dl mager kvarg
Såsen kan man ha antingen turkisk/grekisk yoghurt, creme fraiche och t o m naturell kvarg i, brukar dock inte ta enbart kvarg utan blanda med något av det andra
Vispa ihop ägg, kvarg och mjölk. 166 g bakad pasta, 35 g vitkål, 19 g röd paprika, 33 g gurka och 55 g tomat) gav. 237 kcal17,4 g protein7,1 g fett23,3 g kolhydraterBakad pasta med skinka och spenat, 5-6 portioner280 g fullkornspenne250 g rökt skinka i bit4 ägg1 burk kvarg/kesella (10 %)2 dl mellanmjölk½ tsk saltsvartpeppar250 g fryst, hel spenat1 dl riven ost (jag tog Herrgård)1. 35 g vitkål. 1 burk kvarg/kesella (10 %)
Serveringstips är en klick creme fraiche, matlagningsyoghurt eller kvarg samt lingonsylt. Savoy-kålen böts dock ut mot vanlig vitkål då det var vad som fanns hemma
Då passade vitkålen, morötterna och kvargen i kylen utmärkt till en grund för en coleslaw. se och bytte ut créme fraichen mot kvarg och socker mot Stevia Sweetener från SweetLeaf och så vare klart