Vispa ihop smetana med kvarg, socker och salt i en bunke. Vispa ner blåbärspurén i kvargblandningen. 6 dl Arla Köket® smetana. 500 g Arla Köket Kesella® kvarg vanilj
Blanda kvarg, smetana och mjölk i en bunke, krydda med salt och peppar. Och istället för att ha en klassiska bechamelsåsen gjorde jag en kvargsmet, vilket blev syrligt och gott
Kvarg. Smetana. Det är få av oss som kan sitta med sked och trycka en hel förpackning smör, men många utav oss har lätt att trycka en förpackning kvarg, en bunke vispgrädde eller en stor skål youghurt
Vispa ihop smetana med kvarg, socker och salt i en bunke. Vispa ner blåbärspurén i kvargblandningen. Ingredienser24 bitar600 g digestivekex1 ½ msk hela kardemummakärnor300 g Smör6 gelatinblad250 g frysta, tinade blåbär 6 dl smetana 500 g Kesella® kvarg vanilj 3 dl strösocker½ tsk saltfärska blåbär till garneringGör så härMixa kexen med kardemumma till fina smulor
Jag gör min pasha med endast kvarg, men en del pasharecept innehåller även smetana. 100 g rumsvarmt smör2 burkar kvarg2,5 dl vispgrädde2 ägg1 dl socker1 dl hasselnötter1 dl torkad fruktRör smöret mjukt. 2 burkar kvarg