Kvarg smetana recept

Blåbärscheesecake

Blåbärscheesecake

Vispa ihop smetana med kvarg, socker och salt i en bunke. Vispa ner blåbärspurén i kvargblandningen. 6 dl Arla Köket® smetana. 500 g Arla Köket Kesella® kvarg vanilj
Romantisk frukost

Romantisk frukost

Tillsätt smör, kvarg, socker, vaniljsocker, kardemumma, salt och nästan allt vetemjöl. Blanda smetanan med vaniljsockret
Varsågod: 30 glutenfria frukosttips!

Varsågod: 30 glutenfria frukosttips!

Smoothie på kvarg, hallon, mango och lite vaniljpulver. Ett ägg, 1tsk fiberhusk, 1 msk linfrön och en klick creme fraiche/smetana
Plättar (ja nu igen haha)

Plättar (ja nu igen haha)

Serverade med kvarg och apelsin. Vispa ägg fluffigt blanda ner smetana/cremé fraiche och vanilj. 0,5 dl smetana (jag tog cremé fraiche)

Prinsessbakelser

2 dl Arla Köket® smetana. 250 g Arla Köket Kesella® kvarg citrus. Sätt ugnen på 200°. Smörj och bröa en muffinsplåt
Pestolasagne

Pestolasagne

Blanda kvarg, smetana och mjölk i en bunke, krydda med salt och peppar. Och istället för att ha en klassiska bechamelsåsen gjorde jag en kvargsmet, vilket blev syrligt och gott
Begreppet MejerifriLCHF

Begreppet MejerifriLCHF

Kvarg. Smetana. Det är få av oss som kan sitta med sked och trycka en hel förpackning smör, men många utav oss har lätt att trycka en förpackning kvarg, en bunke vispgrädde eller en stor skål youghurt
Blåbärscheesecake

Blåbärscheesecake

Vispa ihop smetana med kvarg, socker och salt i en bunke. Vispa ner blåbärspurén i kvargblandningen. Ingredienser24 bitar600 g digestivekex1 ½ msk hela kardemummakärnor300 g  Smör6 gelatinblad250 g frysta, tinade blåbär 6 dl smetana 500 g Kesella® kvarg vanilj 3 dl strösocker½ tsk saltfärska blåbär till garneringGör så härMixa kexen med kardemumma till fina smulor

Pasha

Jag gör min pasha med endast kvarg, men en del pasharecept innehåller även smetana. 100 g rumsvarmt smör2 burkar kvarg2,5 dl vispgrädde2 ägg1 dl socker1 dl hasselnötter1 dl torkad fruktRör smöret mjukt. 2 burkar kvarg

Pasha, rysk påskdessert

Smöret smälts på låg värme, tillsätt kvargen under omröring. Sist tillsätts smetana ( vispad ) eller den uppvispade grädden

Rysk pasha

Blanda kvargen, smetanan, den vispade grädden, sockret och äggulan. 500 g kvarg. 100 g smetana. Tillsätt russin och mandelflarn efter behag

lchf blåbärsyoghurt

2dl turkisk yoghurt/kvarg/smetana/cremé fraiche/you name it 1tsk sukrin/stevia strö 1krm vaniljpulver 1/2tsk riven kokos 1/2dl näve blåbär rårör blåbär i en skål