30 bullar 50 g jäst 150 g smör eller margarin 2 påsar saffran (à 1/2 g) 2 dl socker 5 dl mjölk 250 g kvarg (1 %) 1/2 tsk salt 1 ägg ev 1 1/2 dl russin ca 16 dl vetemjöl (16 dl motsvarar 960 g) Till pensling ägg Lägg till i inköpslistan Stå inte vilsen i butiken igen
Saffransostkaka med kvarg, frukt, bär och chlorella crispies – sååå gott. Jag serverade min ostkaka med vaniljkvarg, färsk frukt, bär och chlorella crispies
Rör ner kvarg och sist grädden i smeten. Saffransmousse dekorerad med saffranshonung och silverkulorTill nyårsmiddagen serverade vi detta år en enkel saffransmousse som vi hittat receptet till i tidningen Hus och Hem
Bred kvarg över kakan och låt den stå i kylen till serveringen. Rör smör, socker och saffran poröst. 1 pkt saffran. 1 1⁄2 dl Arla Köket Kesella® kvarg vanilj
Numera köper jag den inte alltför ofta (trots att den fortfarande är precis lika god) men jag gillar att baka med kokos och även använda det i frukost och mellanmål i t ex kvarg eller på gröten
Tillsätt kvarg, saffran, socker, salt och det mesta av mjölet. 1½ burkar Arla Köket Kesella® kvarg. 11 pkt saffran à 0,5 g. 1Antal portioner 1 plåt 2 plåtar 4 plåtar 6 plåtar 8 plåtar Välj Saffransdeg. ½ pkt jäst 50 g Arla® Svenskt Smör, rumstempererat 2½ dl Arla® mjölk ½ burkar Arla Köket Kesella® kvarg 1 pkt saffran à 0,5 g 1½ dl ljust muscovadosocker ½ tsk salt 8½ dl vetemjöl, spara lite till utbakning 1 ägg Fyllning 200 g mandelmassa 150 g Arla® Svenskt Smör ½ dl strösocker 1 tsk vaniljsocker Till pensling