30 bullar 50 g jäst 150 g smör eller margarin 2 påsar saffran (à 1/2 g) 2 dl socker 5 dl mjölk 250 g kvarg (1 %) 1/2 tsk salt 1 ägg ev 1 1/2 dl russin ca 16 dl vetemjöl (16 dl motsvarar 960 g) Till pensling ägg Lägg till i inköpslistan Stå inte vilsen i butiken igen
russin. Blanda ihop alla ingredienser förutom russin i en skål. Klä med russin. Russinen går att byta ut mot mörk choklad, annan torkad frukt (till exempel gojibär), eller nötter
Servera t ex med kvarg, gärna utblandad med bär. 2 min 30 sek på högsta effekt) rör sedan ned gojibär, russin, mosad banan, nötsmör, kokos eller liknande som smaksättning och lägg i en burk
Sätt ut bullarna på plåtar med bakplåtspapper och tryck ett russin i mitten av varje spiral. 2 dl kesella eller kvarg. 1 dl russin. 2 dl kesella eller kvarg. 1 dl russin
Russin. Garnera med russin. Russin. 1 dl Kesella, mager kvarg. Lussebullar med mandelmassa. Nu är det snart dags att börja göra lussebullar och jag har tjuvstartat lite med de här lussebullarna som är helt glutenfria
Proteinpudding, kvarg och knaprigt havrekrisp i detta goda mellanmål. Russin Mörka EKO. Ett nyttigt bröd att servera på julbordet, med god smak av russin och valnötter
Fram till för ett par år sedan bakade jag alltid lussekatterna med kesella/kvarg, eftersom man då använder mindre smör och bullarna blir litet mindre onyttiga