Kvarg russin recept

Lussebullar med kvarg

Lussebullar med kvarg

30 bullar 50 g jäst 150 g smör eller margarin 2 påsar saffran (à 1/2 g) 2 dl socker 5 dl mjölk 250 g kvarg (1 %) 1/2 tsk salt 1 ägg ev 1 1/2 dl russin ca 16 dl vetemjöl (16 dl motsvarar 960 g) Till pensling ägg Lägg till i inköpslistan Stå inte vilsen i butiken igen
Lussekatter med russin

Lussekatter med russin

Tillsätt kvarg, saffran, socker, salt och det mesta av mjölet. Stoppa ett russin i varje ända av bullarna och låt dem jäsa övertäckta på smord plåt
Saffransbullar med kvarg

Saffransbullar med kvarg

Pensla med uppvispat ägg, gör du bullar så strör du på pärlsocker, gör du lussekatter så sticker du ner ett par russin i varje bulle

Lussebullar med kvarg

Lägg dem på smorda bakplåtar och garnera med russin. Tillsätt mjölk, saffran och kvarg och värm till högst 37 grader

Lussekatter med russin

Tillsätt kvarg, saffran, socker, salt och det mesta av mjölet. Stoppa ett russin i varje ända av bullarna och låt dem jäsa övertäckta på smord plåt
Jordnötskakor med russin

Jordnötskakor med russin

russin. Blanda ihop alla ingredienser förutom russin i en skål. Klä med russin. Russinen går att byta ut mot mörk choklad, annan torkad frukt (till exempel gojibär), eller nötter

Stekt rågflingegröt med varmt päron och kvarg

Servera t ex med kvarg, gärna utblandad med bär. 2 min 30 sek på högsta effekt) rör sedan ned gojibär, russin, mosad banan, nötsmör, kokos eller liknande som smaksättning och lägg i en burk
Lussebullar

Lussebullar

Tillsätt nu socker, kvarg, saffran, salt och vetemjöl. Russin. 50 gram färsk jäst100 gram smör5 dl Åsens gammaldagsmjölk250 gram kvarg/kesella2 påsar saffran (1 gram totalt)2 dl socker½ tsk salt15-16 dl vetemjölRussin1 äggInstruktionerTa fram en stor bunke och häll ner torrjästen. Garnera med russin och låt jäsa 30 minuter. 250 gram kvarg
Nyttiga scones

Nyttiga scones

Knäck i ägget och tillsätt kvarg, olja och honung. Man kan ha i nötter och russin och annat man tycker är gott, bara fantasin sätter stopp
Lussebullar med kesella

Lussebullar med kesella

Sätt ut bullarna på plåtar med bakplåtspapper och tryck ett russin i mitten av varje spiral. 2 dl kesella eller kvarg. 1 dl russin. 2 dl kesella eller kvarg. 1 dl russin
Saftiga glutenfria lussebullar

Saftiga glutenfria lussebullar

Russin. Garnera med russin. Russin. 1 dl Kesella, mager kvarg. Lussebullar med mandelmassa. Nu är det snart dags att börja göra lussebullar och jag har tjuvstartat lite med de här lussebullarna som är helt glutenfria
Underbara lussekatter!

Underbara lussekatter!

Och skippa kvargen - hemligheten bakom riktigt saftiga lussebullar är att inte göra degen för torr. russin
Frukostfrallor med protein

Frukostfrallor med protein

Proteinpudding, kvarg och knaprigt havrekrisp i detta goda mellanmål. Russin Mörka EKO. Ett nyttigt bröd att servera på julbordet, med god smak av russin och valnötter
Godaste lussekatterna

Godaste lussekatterna

Fram till för ett par år sedan bakade jag alltid lussekatterna med kesella/kvarg, eftersom man då använder mindre smör och bullarna blir litet mindre onyttiga
Ostkaka med äpplen

Ostkaka med äpplen

Blanda kvargen med äggulorna till fyllningen, rör ner socker, potatismjöl, citronskal, russin och äppelklyftor