Häll i resten av vattnet och tillsätt kvarg och salt. 1/2 dl kvarg. 1 dl rågmjöl. Tillsätt rågmjöl och vetemjöl special och arbeta degen 5 minuter med köksassistent eller 10 minuter för hand. 1/2 dl kvarg. 1 dl rågmjöl
Rör i resten, salt och kvarg. ½ dl mager kvarg. Nyttiga små köttfärspiroger, 15-16 st250 g nötfärs1 liten gul lök130 g morötter½ msk olivolja1 dl krossade tomater1 msk tomatpuré1 ½ msk sweet chilisås2 krm saltsvartpeppar25 g färsk jäst5 dl vatten, 37 grader½ dl mager kvarg½ tsk salt60 g rågmjöl (ca 1 dl)300-350 g vetemjöl special (ca 5-6 dl)ägg och lite vatten till pensling1
Tillsätt jäst, kvarg, smör, salt och större delen av mjölet. 2 st limpor 2 dl vetekross2 dl grovt rågmjöl5 dl vatten50 g jäst1 dl Kesella kvarg 50 g mjukt smör2 tsk salt7–8 dl vetemjöl special med fullkorn Blanda vetekross och rågmjöl i en bunke. 2 dl grovt rågmjöl
Blanda kvarg, kaviar, lök och dill. 1 dl rågmjöl. 1 dl Arla Köket Kesella® kvarg. Antal portioner 1 port 2 port 4 port 6 port 8 port Välj 600 g strömmingsfilé 1 tsk salt 1 dl rågmjöl 3 msk Arla® Svenskt Smör Fyllning. 1 dl Arla Köket Kesella® kvarg 2 msk kaviar, t ex Kalles 1 msk hackad gul lök 2 msk hackad färsk dill
Blanda i kvarg, frön, nötter, bakprotein och fiberhusk. ) dl grovt rågmjöl. Av rågmjölet vet jag inte alls hur mycket jag tog, utan jag hällde i tills jag tyckte det blev en ordentlig deg av det, som ändå var ganska kletig fortfarande
Pasha är gjord på kvarg som får stå och rinna av sig under ett dygn. En finsk läckerhet vid påsk är memma – en dessert tillverkad på rågmjöl, rågmalt och sirap