) Efter springturen fick jag i mig lite mellis i form av proteinfluff utan proteinpulver. ♥110 g kvarg. ♥110 g kvarg. 36 g protein och då använde jag Lindahls naturella kvarg. 110 g kvarg. 110 g kvarg
Hallonsmoothie med kvarg, hallon, psylliumfröskal & hampafrön. Klicka för att dela på Facebook (Öppnas i ett nytt fönster)Klicka för att dela på Twitter (Öppnas i ett nytt fönster)Klicka för att dela till Pinterest (Öppnas i ett nytt fönster)Klicka för att maila detta till en vän (Öppnas i ett nytt fönster)Klicka för utskrift (Öppnas i ett nytt fönster) Hallonsmoothie med kvarg, hallon, psylliumfröskal & hampafrön
I bakning beter det sig ungefär som vanligt mjöl, dock kan bakverken upplevas som något torra om man inte har i tillräckligt med exempelvis ägg, kvarg eller äppelmos som ger saftighet
500 g laktosfri kvarg (Valio). 2 skopor (40g) vassleisolat med vaniljsmak (vanligt vassle går också bra om du inte är laktosintolerant alternativt 2 msk mjöl om du inte vill använda proteinpulver)
Häll sedan i kvargen och blanda till en jämn smet. 5 dl proteinpulver (choklad). 250 g kvarg. 100 g kvarg (vanilj). 5 dl proteinpulver (choklad). 250 g kvarg. 100 g kvarg (vanilj)
Smöra och bröa en formVispa ägg och sukrin poröst, tillsätt kvarg, mjölk, agavesirap och olja. Jag har nu under en längre period experimenterat med proteinpulver, proteinrika livsmedel med mindre kolhydrater men tyvärr inte lyckats riktigt
Rör smör och kvarg smidigt och blanda ner kakao, proteinpulver och sirap/honung. 2 msk kvarg. 1 msk proteinpulver med chokladsmak (kan uteslutas). 2 msk kvarg. 1 msk proteinpulver med chokladsmak
Blanda proteinpulvret med kvargen och vattnet till en klumpfri smet. 30 g vassleprotein med vaniljsmak (proteinpulver). 3 msk kvarg (yoghurt fungerar också) + 3 msk vatten. 30 g vassleprotein med vaniljsmak (proteinpulver). 3 msk kvarg (yoghurt fungerar också) + 3 msk vatten
Måndagens lunch testade jag en ny variant av pannkakor, skulle inte kalla de proteinpannkakor för det är inget proteinpulver och är inte heller bananpannkakor