Tillsätt kvarg och mjölk. Blåbärsmuffins med vanilj och kardemumma2 ägg1/2 dl mjölk1/2 dl kvarg1/2 dl vaniljyoghurt (går bra med mer kvarg eller tex turkisk yoghurt om man inte har vaniljyoghurt hemma)1 msk fiberhusk/pofiber1 dl mandelmjöl1 dl dinkelsikt1/2 dl sojamjöl1 dl sötströ / sukrin2 dl blåbär ( lite potatismjöl / maizena)1,5 tsk kardemummaen nypa vaniljpulver / 1 tsk vaniljsocker2 tsk bakpulverSätt ugnen på 200 grader
Jag brukar för det mesta göra "vanlig" müsli, dvs jag bara hackar nötter och bär och lägger över kvargen/yoghurten men en granola gör man ju i ugnen, man rostar nötterna lätt tillsammans med i mitt fall kokosolja och honung
Då kom jag på snilleblixten att koka in dom med massa goda kryddor så kan man äta dom som dessert tillsammans med vaniljglass eller till frukosten i kvargen eller den grekiska yoghurten
Kvarg med vaniljpulver. För nån vecka sen blev det kesoplättar med kanel och kardemumma. Halvtinad bär som mixas till glass med lite kvarg eller grädde
Så om ni också har lite rabarber till övers så kan jag varmt rekommendera att koka ihop denna till helgens pannkaksbrunch eller att ringla över filen/kvargen/gröten
Min topping bestod av resten av den mosade banan, kvarg och mesquite. Men inspiration från Emma har jag idag gjort kokosmugcakes till frukost, men jag ändrade måtten en del, och tillsatte bär och kardemumma
Kardemumma. Flera stycken som hatar kvarg, alltså vanlig osötad kvarg. Om man inte vill köpa en med massa socker eller om Skyr-kvargerna inte passar dig