Rotfrukter i ugn med honung och chevré. Tzatziki på kvarg. Tzatziki är för övrigt något som är väldigt underskattat, för tar du bort momentet att yoghurten skall stå och rinna av i typ hundra år och istället ersätter den med kvarg så går det liksom väldigt fort
1 pkt jäst 3 dl ljummet vatten 1 msk honung 2 dl kvarg naturell 2 dl rågsikt och resten vetemjöl ( degen ska vara kletig) pensla efter jäsning med ägg och strö på sesamfrön. Rör ut jästen i lite ljummet vatten och i med honungen, låt stå ca 10 minuter häll i resten av vattnet ( ljummet ) och i med kvargen och rör runt. 1 msk honung. 2 dl kvarg naturell
Tillsätt smör-&rapsolja, äppeljuice och honung. Att äta kvarg är riktigt hett just nu. Det är inte bara inbitna tränings- och kostfanatiker som äter kvarg utan både faster Agda och muskelknippet Kalle
2 msk honung eller agavesirap. 500 g laktosfri kvarg (Valio). 2 msk honung eller agavesirap. Att ha en allergi eller intolerans mot vissa livsmedel kan vara knepigt