Kungskrabba recept

14 Spara
Kungskrabba och pilgrimsmusslor med fräsch salsa och "rökig" majjo

Kungskrabba och pilgrimsmusslor med fräsch salsa och "rökig" majjo

tina kungskrabba och pilgrimsmusslor i kylen över natten. Kungskrabba och pilgrimsmusslor2 paket fryst kungskrabba (à 400 g)2 paket frysta pilgrimsmusslor (à 200 g)flingsaltnymalen svartpeppar1 msk smör1/2 msk olivoljaFräsch melonsalsa2 tomater150 g honungsmelon1/2 stjälkselleri1 liten grön chilifrukt (t ex spansk peppar)1 salladslök1 tsk flytande honung1 1/2 msk färskpressad limejuice1 msk olivolja1/2 tsk saltev ett par droppar tabasco2 msk grovhackad korianderlimeklyfta och koriander till garnering2 äggulor2 tsk färskpressad citronjuice1 tsk dijonsenap1/2 tsk salt2 dl neutral rapsolja0,8krm hickory liquid smokeGör så härKungskrabba och pilgrimsmusslor1. 1/2 msk olivolja. 1 msk olivolja
1 Spara
Kokt krabba!

Kokt krabba!

Vi var egentligen ute efter hummer men men man får ta vad man får och krabba är inte fy skam, så det blev hem och koka krabba, vi får hoppas på bättre hummerlycka nästa gång vi vittjar
2 Spara
Krabbsoppa

Krabbsoppa

Koka upp buljongen i en kastrull. Skala krabban och lägg köttet i kastrullen. Skär bort och kasta roten från enokisvampen och lägg resten i soppan, smaksätt med salt och peppar
0 Spara
Köpenhamns-pärlor

Köpenhamns-pärlor

Nåväl, jag åt bl a en kungskrabba med svart vitlök, rättika och lufttorkad skinka som var to die for (bilden längst upp till höger nedan)
0 Spara
God brunch på Fåfängan

God brunch på Fåfängan

Igår åt vi brunch på Fåfängan tillsammans med mina föräldrar och det var jättegott. Vi åt ju brunch på Fåfängan i våras och då var det inte lika gott och dessutom väldigt kallt eftersom man skulle ta mat ute i ett tält och det fanns inte lika mycket att välja på som nu
1 Spara
Frantzen/Lindberg

Frantzen/Lindberg

Gädda(mälaren) med kungskrabba kokt i öl & dill. Igår var det så äntligen dax, besöket på Frantzen/Lindberg som jag fick i 40 års present skulle äntligen bli av
1 Spara
Social Japansk lek

Social Japansk lek

Tempura, Japansk frityroch tryffelbakt kungskrabbaDet Japanska köket har alltid varit fascinerande, färgrikt ochframförallt smakfullt, det har också en inneboende glöd medkänsla för det konstfulla i maten, mycket av den Japanskagastronomin, ja, man kan nästan säga att allt har en egen själ,en slags urkraft som skall symbolisera både ytterligheter ochen stabil harmoni
1 Spara

4 portioner

 Klipp upp resterande bitar av kungskrabban och plocka ut köttet. Lägg röran på salladsblad och ställ den hela biten kungskrabba bredvid
Sökförslag och sidor