Häll smöret i en skål och ta bort skummet med en sked. Ringla över det brynta smöret. 50 g + 1 msk smör. Bryn 50 g smör i en kastrull. Fräs vitlök och timjankvistar i 1 msk smör i en stekpanna ca 2 min. 1 msk smör
tina kungskrabba och pilgrimsmusslor i kylen över natten. Kungskrabba och pilgrimsmusslor2 paket fryst kungskrabba (à 400 g)2 paket frysta pilgrimsmusslor (à 200 g)flingsaltnymalen svartpeppar1 msk smör1/2 msk olivoljaFräsch melonsalsa2 tomater150 g honungsmelon1/2 stjälkselleri1 liten grön chilifrukt (t ex spansk peppar)1 salladslök1 tsk flytande honung1 1/2 msk färskpressad limejuice1 msk olivolja1/2 tsk saltev ett par droppar tabasco2 msk grovhackad korianderlimeklyfta och koriander till garnering2 äggulor2 tsk färskpressad citronjuice1 tsk dijonsenap1/2 tsk salt2 dl neutral rapsolja0,8krm hickory liquid smokeGör så härKungskrabba och pilgrimsmusslor1. Stek dem i en het stekpanna i 1 msk smör och 1/2 msk olja, ca 45 sekunder på varje sida. 1 msk smör
Fördela smöret jämnt över köttet på krabban. 1 ben kungskrabba. 50 g smör. Smält smöret i en kastrull och blanda ner alla ingredienser till kryddsmöret, fräs 2-3 min. 1 ben kungskrabba. 50 g smör
Jag gjorde en macka med smörstekt torskrygg, kungskrabba, grön och vit sparris. I det senaste avsnittet fick det i uppdrag att göra varma mackor och en av kockarna gjorde en macka med bland annat smörsekt gös
Byns bästa fisk & skaldjursrestaurang där man bland mycket annat kan få hel kungskrabba direkt från tanken, fisken grillad i Jospergrill och massa smarrigt vin från snygg vinkyl
Smörstektkungskrabba, ramslök och pepparrot-royal. Klipp upp skalet på kungskrabban och avlägsna krabbköttet försiktigt i sin helhet ur skalet, avlägsna de avlånga broskdelarna med att dra dem ut ur ena ändan på krabbköttet med en tång