Kungskrabba olivolja recept

Kungskrabba och pilgrimsmusslor med fräsch salsa och "rökig" majjo

Kungskrabba och pilgrimsmusslor med fräsch salsa och "rökig" majjo

tina kungskrabba och pilgrimsmusslor i kylen över natten. Kungskrabba och pilgrimsmusslor2 paket fryst kungskrabba (à 400 g)2 paket frysta pilgrimsmusslor (à 200 g)flingsaltnymalen svartpeppar1 msk smör1/2 msk olivoljaFräsch melonsalsa2 tomater150 g honungsmelon1/2 stjälkselleri1 liten grön chilifrukt (t ex spansk peppar)1 salladslök1 tsk flytande honung1 1/2 msk färskpressad limejuice1 msk olivolja1/2 tsk saltev ett par droppar tabasco2 msk grovhackad korianderlimeklyfta och koriander till garnering2 äggulor2 tsk färskpressad citronjuice1 tsk dijonsenap1/2 tsk salt2 dl neutral rapsolja0,8krm hickory liquid smokeGör så härKungskrabba och pilgrimsmusslor1. 1/2 msk olivolja
Risotto på kungskrabba

Risotto på kungskrabba

Hetta upp olivolja i en stekpanna på medelstark värme. kött från kungskrabba, märkt med MSC, ASC eller Krav
Fänkål & purjolökssoppa med rödspätta...

Fänkål & purjolökssoppa med rödspätta...

Byns bästa fisk & skaldjursrestaurang där man bland mycket annat kan få hel kungskrabba direkt från tanken, fisken grillad i Jospergrill och massa smarrigt vin från snygg vinkyl
Lyxig inledning på påsken!

Lyxig inledning på påsken!

Sillar till påskbordet förstås men också ben av kungskrabba. Det var marinerade bläckfiskbitar, underbar illgrön algsallad, murkelpaté med cumberlandsås och cornichoner och grillad getost med honung,olivolja och rosmarin
Skaldjursmiddag

Skaldjursmiddag

Stek tillsammans med olivolja. 1 msk olivolja. 2 ben av kungskrabba. 1 msk olivolja. 2 ben av kungskrabba. Ingredienser (2 pers)
Mumsbitar med röra på Kungskrabba och egen majonäs

Mumsbitar med röra på Kungskrabba och egen majonäs

Lite kan bytas ut om rapsolja eller olivolja för lite mer smak, men inte allt. En väldigt enkelt aptitretare, som väl egentligen handlar om en väldigt god och lyxig råvara i Kungskrabban

Kungskrabba med avokado och sikrom

4 portioner400 g kungskrabba, benen1/2 gurka1/4 rödlok1 avokado1 citron1 msk olivolja4 tsk sikrom2 krm flingsalt1 kruka dillGÖR SÅ HÄRSkala krabban, gärna genom att klippa med en. 400 g kungskrabba, benen. 1 msk olivolja