Kungskrabba och pilgrimsmussla recept

Skaldjursrisotto med blåmusslor och saffran

Skaldjursrisotto med blåmusslor och saffran

500 g blåmusslor 250 g räkor med skal 160 g kungskrabba 1 schalottenlök 2 klyfta vitlök 0,5 fänkål 2 msk smör 3 dl risottoris 0,5 g saffran 3 dl vitt vin 5 dl skaldjursbuljong 5 dl fiskbuljong 4 pilgrimsmusslor 1 kruka dill
Nyårsmiddagen 2011

Nyårsmiddagen 2011

Till förrätt blev det en melonsalsa med pilgrimsmusslor ochkungskrabba som var fabulicious. Kajsa och Robert hade lagat snittar som vi först åt tillsammans med lite bubbel
Pilgrimsmussla på annat vis!

Pilgrimsmussla på annat vis!

Pilgrimsmussla späckad med kungskrabbakräftfondoch en laxkräm samt enfiskfondsup med akvavit, serverat på silverfat

Lyxig krabbterrine

Ta ut krabbköttet ur benen i stora bitar och lägg i en liten långpanna.   Koka upp fiskbuljong och vitt vin med saffran

Frantzen/Lindberg

Gädda(mälaren) med kungskrabba kokt i öl & dill. Underbart att bara mysa och kolla på folk. Vi fick pilgrimsmussla serverad på två vis
Vad skall vi ha till nyårsafton...

Vad skall vi ha till nyårsafton...

Langustsmör och friterad kungskrabba. syltad purjolök, och rökt pilgrimsmussla. Gotlands tryffel och kantarell bakad sjötunga
Den Norska Måltiden!

Den Norska Måltiden!

Hjärtmusslor, blåmusslor, färska kokta räkor, Norsk kungskrabba, Pilgrimsmusslor och en hel del hemlagad majonnäs och römme-röra, kan det bli mera norskt än detta, knappast