Dela krabbebenen på mittenlängs med, med hjälp av en sax. Köpte mina krabb-ben på Melanders i Hötorgshallen och en burk Aioli till… Ett ben är lagom till 2 personer. 1 benkungskrabba. 1 benkungskrabba
Sillar till påskbordet förstås men också ben av kungskrabba. Kungskrabban ville vi laga på samma lyxigt asiatiska sätt som vi sett på Mästerkocken för ett tag sedan
Under tiden avlägsnar du skalet på kungskrabban och tar ut krabbköttet. Putsa och torka av Fasanköttet, dela på skrovet i tu, skär ut filéerna och benen fram och bak, spara på skrovet till fondkoket
Eftersom det var synd om mig efter mitt shoppingnederlag igår och eftersom den här dagen inte bjudit på så mycket bättre upplevelser och eftersom kycklingen tog slut igår tog jag upp de sista benenkungskrabba ur frysen
Huvudråvarorna i årets tävling är hälleflundra och kungskrabba till den första anrättningen. Vi träffar Jonas på NOGA Matstudio bara dagar innan finalen går av stapeln i Globen och får smaka på de två tävlingsrätterna
Knäck krabbenen och ta ut köttet. ) 2 kg ben av kungskrabba. Spara hälften av skalen. Lägg krabbskalen i en stor gryta och häll på vattnet och låt koka upp på hög värme
Skär upp kungskrabbans skal med en kraftig kniv utmed de långa benen. ca 600 g kungskrabba. Skölj de små salladsbladen i rikligt med vatten, gärna dagen före