Kummel vinäger recept

Skrei juliennegrönsaker & fänkåls-beurre blanc

Skrei juliennegrönsaker & fänkåls-beurre blanc

Schalottenlök och fänkål kokas i vin eller Vermouth med en aning vinäger. 600 gram skrei eller torskrygg (man kan även med fördel använda kummel eller annan vit fisk, även röding kan fungera)
Torskrygg med ansjovissmör

Torskrygg med ansjovissmör

Jag använder precis som han torskrygg eller kummel som vi båda är mycket förtjusta i. Blanda vinäger, vatten, salt och socker i en kastrull

"Pannbiff" på havets goda

kummel eller varför inte gös. Smaka av med salt och vitpeppar samt vinäger, Ställ såsen i kylen. 1 tsk vitvinsvinäger

Knaprig kapkummel med egen remoulad

Tillsätt dragon och vinäger.   600 g kapkummelfilé. 1 tsk vitvinsvinäger.  Hacka kapris och pickelsgrönsakerna och blanda med crème fraiche

Kummel med fransk remoulad

½ msk vitvinsvinäger. Koka upp lättsaltat vatten i en kastrull och tillsätt kummelfilén, sänk värmen och låt sjuda svagt 10 minuter. Vispa äggulan, vinäger, senap, en nypa salt och peppar cirka 1 minut. 500 g kummelfilé eller filé av annan vit fisk

Bouillabaisse med senapsaioli

 Blanda äggula, vinäger, salt, senap och vitpeppar i en skål. 1 kg blandad benfri fisk, t ex lax, kolja, sej, havskatt, marulk, kummel, abborre, gädda. 2 tsk vinäger eller citronsaft

Bouillabaisse

Blanda äggula, vinäger, salt, senap och peppar i en skål. 1 kg blandad fiskfilé, t ex lax, kolja, kummel. 2 tsk vinäger eller pressad citronsaft