Kummel persilja recept

Pocherad kummel med äggsås

Pocherad kummel med äggsås

Äggsås är väldigt enkelt och grunden består av en vanlig vit sås som man sedan blandar med hackat ägg och persilja
Kummel med skördegrönsaker & gremolata

Kummel med skördegrönsaker & gremolata

Vid ett av mina besök på Stockholms Matmarknad i Sturegallerian där jag gärna går och köper fräscha ekologiska grönsaker från namngivna svenska men även franska och italienska bondgårdar kom jag hem med underbara bönor, morötter och slätbladig persilja
Kummel med fransk remoulad

Kummel med fransk remoulad

500 g kummelfilé eller filé av annan vit fisk Salt Vitpeppar 1 rå äggula + 1 hårdkokt ägg ½ msk vitvinsvinäger 1 msk dijonsenap 2 ½ msk rapsolja 2 ½ msk olivolja 5 msk lätt crème fraiche 2 msk finhackad slätbladig persilja 2 msk finhackade cornichoner 1 msk kapris 1 citron, skuren i klyftor
Dagens recept: Festfisk à la Marianne

Dagens recept: Festfisk à la Marianne

4 - 5 portionsstora skivor av gös, kummel. 4 - 5 msk av vartdera smör eller margarin och finhackad persilja. 4 - 5 portionsstora skivor av gös, kummel. 1 burk musslor 200 g 4 - 5 msk av vartdera smör eller margarin och finhackad persilja
Grön mat och dryck

Grön mat och dryck

Smörbakad kummel med krondill och porter. Kummel/gädda och krabb kebab med syrad het sommarkål. 1 kruka ekologisk persilja. 500 g kummel. Lägg i kummelfilen och låt ligga i 15 min. 300 g kummel/gädda. 1 kruka ekologisk persilja. 500 g kummel. 300 g kummel/gädda

Kummel med grönsaker

Upptäck fisken, lägg sedan till alla andra ingredienser utom färsk persilja och olivolja. Sätt på en tallrik, strö över persilja och ringla över olivolja
Torskrygg med ansjovissmör

Torskrygg med ansjovissmör

Jag använder precis som han torskrygg eller kummel som vi båda är mycket förtjusta i. gärna körvel, mejram eller persilja
Det du ska äta i helgen

Det du ska äta i helgen

I gott sällskap var även den kummel vi åt i fredags kväll. Någon lubb kunde jag inte få tag på men kummel dög gott, för även om dessa två fiskar inte riktigt smakar likadant så är de båda fasta i köttet
Fin fisk i folie

Fin fisk i folie

Använd fryst tinad eller färsk fisk – torsk, sej, kummel eller kolja. timjan, persilja eller fiskkryddan Neptuns dröm, Herbaria

"Pannbiff" på havets goda

kummel eller varför inte gös. 2 msk finhackad persilja.  Hacka örterna till såsen. Blanda majonnäs och crème fraiche och rör ner örthacket

Tillräckligt med kalcium utan mjölkprodukter

Persilja - 340 mg. Rotpersilja - 55 mg. Kummel - 41 mg. 128 mg Krabba (konserverad) - 120 mg Solroskärnor - 116 mg Räkor (kokta, skalade) - 115 mg Aborre - 110 mg Svarta vinbär - 94 mg Valnötter - 94 mg Spenat (färsk) - 93 mg Siklöja - 89 mg Jordnötter - 86 mg Palsternacka - 74 mg Sojabönor (kokta) - 73 mg Mussslor - 71 mg Lax - 69 mg Fänkål - 64 mg Sill - 63 mg Sockerärtor - 62 mg Oliver - 61 mg Havskräfta - 60 mg Havregryn - 56 mg Kaktusfikon - 56 mg Rotpersilja - 55 mg Gös - 54 mg Svartrot - 53 mg Friséesallad - 52 mg Ägg - 52 mg

Ugnsstekt kummel med färskostcremé

 Ugnsstekt Kummel, med kokt färskpotatis, ugnsgrillade tomathalvor och färskostcremé med persilja. Lägg kummeln och tomaterna i en ugnssäker form

Örtmosgratinerad kummel

Skölj persilja och dragon och hacka bladen fint. Skölj kummelfiléerna och torka av dem. Häll vitt vin och buljong i den ugnsfasta formen och lägg i kummelfiléerna