Kummel olivolja recept

Kummel med skördegrönsaker & gremolata

Kummel med skördegrönsaker & gremolata

Den ugnsbakades med olivolja och serverades med de nykokta vax- och gröna bönorna, morötter och en fräsch gremolata på persiljan med citronskal och vitlök
Kummel med fransk remoulad

Kummel med fransk remoulad

500 g kummelfilé eller filé av annan vit fisk Salt Vitpeppar 1 rå äggula + 1 hårdkokt ägg ½ msk vitvinsvinäger 1 msk dijonsenap 2 ½ msk rapsolja 2 ½ msk olivolja 5 msk lätt crème fraiche 2 msk finhackad slätbladig persilja 2 msk finhackade cornichoner 1 msk kapris 1 citron, skuren i klyftor
Kummel med ärtpuré

Kummel med ärtpuré

Olivolja. Kummel är en fisk som jag inte tillagar så ofta men den är riktigt trevlig och tillsammans med lite goda tillbehör blir detta en härlig färgglad måltid
Torskrygg eller kummel med örtaioli

Torskrygg eller kummel med örtaioli

olivolja. För länge sedan åt vi ofta kummel hemma hos oss. olivolja. Häromdagen hittade jag ett franskt recept med kummel, och tänkte ”kul, nu ska jag trava iväg till fiskaffären och handla den där fisken som det var så länge sedan vi åt”
Fisk räkor blomkål spenat

Fisk räkor blomkål spenat

torsk, kummel, sej, kolja, lax…. Jag lägger den gärna i en smord form och penslar med olivolja, kanske med en aning vitlök i
Värmande Fiskgryta

Värmande Fiskgryta

Lax och kummel håller ihop bra och lite aioli på toppen var pricken över i. 1 Fänkål1 gul lök2 vitlöksklyftor4 st stora potatisar (king edward)2 st morötter1/2 röd chilica 3 dl vitt vinca 3 dl vatten1 fiskbuljongtärning2 msk fiskfond2 msk tomatpuré1 burk hela tomater2,5 dl matlagningsgräddeLax och kummel, ca 600 g totaltStrimla lök, fänkål, potatis och morot på en mandolin (som inte är allt för använd). Tillsätt under konstant vispning 1 dl olivolja under i en tunn stråle
Fiskgryta med saffran

Fiskgryta med saffran

olivolja till stekning. 250g vit fisk, tex torsk, kolja, sej eller kummel. Fiskgryta med saffran 4 portioner 250g vit fisk, tex torsk, kolja, sej eller kummel. 3 vitlöksklyftor olivolja till stekning
Fond på havskräftor

Fond på havskräftor

Du kan göra en underbar smörsås på den att servera till ugnsbakad lättrimmad kummel med rotfruktspytt – recept finner du i eget inlägg här på Katinkas Kitchen
Svensk fisksoppa med rouille

Svensk fisksoppa med rouille

400 g kummel, kolja eller torsk. 0,5 dl olivolja. Rouille. Börja med den majonnäsliknande såsen rouille. Skär bort kanterna från brödet och doppa det i vatten så att det suger åt sig vätskan
Svensk fisksoppa med rouille

Svensk fisksoppa med rouille

400 g kummel, kolja eller torsk. 0,5 dl olivolja. Rouille. Börja med den majonnäsliknande såsen rouille. Skär bort kanterna från brödet och doppa det i vatten så att det suger åt sig vätskan
Fiskgratäng

Fiskgratäng

olivolja. olivolja. 200 gram vit fisk, typ kolja, kummel eller torsk. Ringla över rikligt med olivolja på grönsakerna och ställ in i ugnen på 180 grader i ca 15 min