Den ugnsbakades med olivolja och serverades med de nykokta vax- och gröna bönorna, morötter och en fräsch gremolata på persiljan med citronskal och vitlök
Olivolja. Kummel är en fisk som jag inte tillagar så ofta men den är riktigt trevlig och tillsammans med lite goda tillbehör blir detta en härlig färgglad måltid
olivolja. För länge sedan åt vi ofta kummel hemma hos oss. olivolja. Häromdagen hittade jag ett franskt recept med kummel, och tänkte ”kul, nu ska jag trava iväg till fiskaffären och handla den där fisken som det var så länge sedan vi åt”
Lax och kummel håller ihop bra och lite aioli på toppen var pricken över i. 1 Fänkål1 gul lök2 vitlöksklyftor4 st stora potatisar (king edward)2 st morötter1/2 röd chilica 3 dl vitt vinca 3 dl vatten1 fiskbuljongtärning2 msk fiskfond2 msk tomatpuré1 burk hela tomater2,5 dl matlagningsgräddeLax och kummel, ca 600 g totaltStrimla lök, fänkål, potatis och morot på en mandolin (som inte är allt för använd). Tillsätt under konstant vispning 1 dl olivolja under i en tunn stråle
olivolja till stekning. 250g vit fisk, tex torsk, kolja, sej eller kummel. Fiskgryta med saffran 4 portioner 250g vit fisk, tex torsk, kolja, sej eller kummel. 3 vitlöksklyftor olivolja till stekning
Du kan göra en underbar smörsås på den att servera till ugnsbakad lättrimmad kummel med rotfruktspytt – recept finner du i eget inlägg här på Katinkas Kitchen
400 g kummel, kolja eller torsk. 0,5 dl olivolja. Rouille. Börja med den majonnäsliknande såsen rouille. Skär bort kanterna från brödet och doppa det i vatten så att det suger åt sig vätskan
400 g kummel, kolja eller torsk. 0,5 dl olivolja. Rouille. Börja med den majonnäsliknande såsen rouille. Skär bort kanterna från brödet och doppa det i vatten så att det suger åt sig vätskan
olivolja. olivolja. 200 gram vit fisk, typ kolja, kummel eller torsk. Ringla över rikligt med olivolja på grönsakerna och ställ in i ugnen på 180 grader i ca 15 min