Stek kummeln i smör på medelhög värme, ös kummelnmed smör medans du steker den. Kummel. Lägg upp svartkåls blandningen och riv över rikligt med parmesanost, lägg upp fisken, jordärtskockschipsen och avsluta medlime- och vitlökskrämen
Peta försiktigt med en gaffel då och då så att limesaften kommer åt överallt. Tänk på att både lime och salt bidrar till att marinera fisken – tillsätt mer salt om det behövs
Här serverar vi den på grön bädd med len citronsås. Gott att servera till både kokt och stekt fisk är klyftor av citron eller lime, som du pressar över fisken när du ska äta den
-) Lördagen spenderades till större delen i trädgården med diverse sysslor såsom tex rengöring av växthus utvändigt och invändigt och på kvällen var det givetvis dags för grillning
Just nu känns det som om jag kan fortsätta med det här tills jag är en riktig gammal tant. I söndags blev det något varv kring jordklotet innan jag landade i det ljuva koriander-lime-chili-landet
Laxen går självklart att ersätta med annan fisk såsom torsk, kummel, sej. Häll vattnet i en ganska stor kastrull, tillsätt vitlök, schalottenlök, currypaste, fisksås, limeblad, citrongräs, ingefära och buljong och låt koka upp och sedan sjuda ett tag så smakerna blandas och dras ur
lax, sej, torsk och kummel). Variera smaksättningen med till exempel lite hackad tomat, curry och saffran eller röd currypasta, ingefära och lime för en asiatisk touch
Skal från ½ lime. Servera fisken med salsan och guacamolen. Om fisken är fast i köttet kan du grilla den i grillpanna med lite matolja, annars steker du den i stekpanna i 2-3 minuter på varje sida beroende på fiskens tjocklek. 600 g färsk vit fisk t ex kummel. Saften från ½-1 lime
hoki, torsk eller kummel. Blanda kokosmjölken med fisksås, lime/citronsaft samt salt och peppar. Det blev hokifilé i ugn med sås på kokosmjölk och jag får nog erkänna att jag tyckte om det