Det går även bra att göra den på någon fisk såsom lax, torsk, sej, vitling, kolja, kummel. Eftersom jag inte hade tid eller ingredienser till att göra egen röd currypaste som blir absolut godast tog jag dels vanlig röd thai currypaste och även den syrligare mindre heta chilipastan Nam Prik Pao som man använder till den hetsyrliga soppan Tom Yam Kung (ifall den är med räkor)
Du kan göra en underbar smörsås på den att servera till ugnsbakad lättrimmad kummelmed rotfruktspytt – recept finner du i eget inlägg här på Katinkas Kitchen
Krydda med salt, chili och citronsaft, låt saften koka in någon minut i salsan. Salt och chili. Nu har våren kommit till Alanya med besked, sol, värme och grönska överallt
Just nu känns det som om jag kan fortsätta med det här tills jag är en riktig gammal tant. I söndags blev det något varv kring jordklotet innan jag landade i det ljuva koriander-lime-chili-landet
Vitlöksbakad kummelmed majs, habanero och kantareller. Först ut ostron med päron och chili. Cykeln är är en hyllning till det enda färdmedel som är tillåtet i vingårdarna, både för de som arbetar där och för besökare
Om du ska göra wallenbergare eller fiskfärsbiffar på vitfisk så lämpar sig Kolja och Kummel bäst, torsk kan lätt göra att du får gryniga fiskfärsbiffar
De små rotfruktstärningarna steks i smör med schalottenlök, rosmarin och dragon, smaksätts vidare med citron och torr fransk Vermouth, Noilly Prat samt en aning rökig paprika eller chipotle-chili
kolja eller kummel (den kan också skäras i kuber om man vill – obs. Rör ihop citronjuice, vitlök, schalottenlök, koriander, peppar, chili och salt med hjälp av en mixer eller i en stor mortel till en slags pasta-marinad
Dagens middag lagades på kummel (Merluccius merluccius) som är besläktad med torsken. Kummelkotlett. Jag köpte en hel bit som var urtagen, skivade den och stekte den med ben och allt precis som en laxkotlett
Vi tog laxöringfiléer som fick sällskap i paketet av strimlad fänkål, små mjälla zucchinis i skivor, cocktailtomater, lök, vitlök, lite chili, citron, örter smör och olivolja
Finhacka chili, tomater och koriander. Servera fisken med salsan och guacamolen. Om fisken är fast i köttet kan du grilla den i grillpanna med lite matolja, annars steker du den i stekpanna i 2-3 minuter på varje sida beroende på fiskens tjocklek. 600 g färsk vit fisk t ex kummel. 1 chili (eller lite tabasco