Vid fiskdisken bredvid hittade jag den i Spanien så uppskattade fisken kummel, merluza på spanska. 4 bitar kummel, gärna med skinn på så håller de ihop bättre under tillagning. 4 bitar kummel
Gör så här Gräddmjölkskokt kummel. Lägg bitarna av kummel i en liten ugnssäker form. 600 g kummel, gärna ryggbiten. Antal portioner 1 port 2 port 4 port 6 port 8 port Välj Gräddmjölkskokt kummel. 600 g kummel, gärna ryggbiten 3 dl Arla Köket® gräddmjölk 3 kvistar färsk timjan 2 tsk salt Potatiskräm med purjolök
Oxfilé-till-nyårsaftons-tillägg. För länge sedan åt vi ofta kummel hemma hos oss. Häromdagen hittade jag ett franskt recept med kummel, och tänkte ”kul, nu ska jag trava iväg till fiskaffären och handla den där fisken som det var så länge sedan vi åt”
Det går även bra att göra den på någon fisk såsom lax, torsk, sej, vitling, kolja, kummel. Här har jag något vanvördigt blandat två olika sorters thailändska currypastor som vanligtvis används till helt olika rätter
600 g kolja, kummel eller exempelvis torsk (helst färsk). Att köra broccoli och sparris i ugnen såhär, med olivolja, salt och vitlök och sen bara pressa citron över är så oerhört gott
Du kan göra en underbar smörsås på den att servera till ugnsbakad lättrimmad kummel med rotfruktspytt – recept finner du i eget inlägg här på Katinkas Kitchen
ca 4-500 g fisk efter behag (den här gången blev det färsk lax och färsk kummel). 3-4 tomater ca 4-500 g fisk efter behag (den här gången blev det färsk lax och färsk kummel)