Blanda alla ingredienser en timme eller två före servering. I Sydamerika, inte minst Peru och Chile, är det vanligt att en ceviche görs på det relativt fasta köttet från kummel, en släkting till torsk
Det går ju att göra den vardaglig, med ett paket fryst torskeller liknande, och det går att lyxa till den i all oändlighet, genom att välja flera olika färska fiskar och även skaldjur
Det går även bra att göra den på någon fisk såsom lax, torsk, sej, vitling, kolja, kummel. Eftersom jag inte hade tid eller ingredienser till att göra egen röd currypaste som blir absolut godast tog jag dels vanlig röd thai currypaste och även den syrligare mindre heta chilipastan Nam Prik Pao som man använder till den hetsyrliga soppan Tom Yam Kung (ifall den är med räkor)
Servera med aioli eller en klick creme fraiche samt lite chiliflakes för lite mer hetta. 250g vit fisk, tex torsk, kolja, sej ellerkummel. Fiskgryta med saffran 4 portioner 250g vit fisk, tex torsk, kolja, sej ellerkummel
Tillsätt oljan droppvis under tiden som du vispar eller mixar kraftigt. Sjud i 10-15 minuter eller tills alla grönsaker börjar bli mjuka. 400 g kummel, kolja ellertorsk
Tillsätt oljan droppvis under tiden som du vispar eller mixar kraftigt. Sjud i 10-15 minuter eller tills alla grönsaker börjar bli mjuka. 400 g kummel, kolja ellertorsk
Stompa ihop till ett mos med en potatisstomp eller en ballongvisp. 200 gram vit fisk, typ kolja, kummelellertorsk. Koka i saltat vatten i ca 15 min, eller tills den känns klar. Sätt in i ugnen i ytterligare 20 min, eller till moset fått lite färg