Kummel dill recept

Kummel med räkor, pepparrot, brynt smör och gröna ärter med gräslök

Kummel med räkor, pepparrot, brynt smör och gröna ärter med gräslök

Ingredienser 1 portion 2 portioner 3 portioner 4 portioner 5 portioner 6 portioner 7 portioner 8 portioner 9 portioner 10 portioner 11 portioner 12 portioner 13 portioner 14 portioner 15 portioner 16 portioner 17 portioner 18 portioner 19 portioner 20 portioner Kummel 500 gram kummelfilé 1 dl salt 1 l vatten Potatis 200 gram delikatesspotatisar , med skal 25 gram dillstjälkar 2 msk dill , finskuren 1 msk citronskal , finrivet Tillbehör 100 gram smör , brynt 100 gram gröna ärtor , små 1 st schalottenlök , finhackad 1 tsk citronsaft 100 gram räkor , handskalade 2 msk gräslök 25 gram ärtskott 25 gram pepparrot , fint riven 0 salt 0 flingsalt 0 citronsaft Köp receptet Näringsvärde Kolhydrater
Mustig fiskgryta på kummel och rotfrukter

Mustig fiskgryta på kummel och rotfrukter

Hacka dillen och strö över fisken. Kummel fångad med trål är rödlistad. Varva fiskbitar och het gryta i en djup tallrik och garnera eventuellt med mer dill
Fiskburgare (billiga veckan)

Fiskburgare (billiga veckan)

kummel etc). Mixa lök, fisk, crème fraiche, dill, potatismjöl och salt/peppar i matberedaren. 2 msk dill
Värmande Fiskgryta

Värmande Fiskgryta

Lax och kummel håller ihop bra och lite aioli på toppen var pricken över i. Strö över färsk hackad dill
Fiskgryta med saffran

Fiskgryta med saffran

färsk dill och basilika. Blanda ner dill och basilika före servering. färsk dill och basilika. 250g vit fisk, tex torsk, kolja, sej eller kummel. Fiskgryta med saffran 4 portioner 250g vit fisk, tex torsk, kolja, sej eller kummel
Dagens recept: Lutfisksufflé

Dagens recept: Lutfisksufflé

Använd kokta fiskrester av t ex gös, gädda, torsk, kolja eller kummel. Grädda sufflén som i vårt recept och servera den med dillsmör, d v s rört smör smaksatt med klippt dill
Svensk fisksoppa med rouille

Svensk fisksoppa med rouille

Fräs lök och dillfrön i en kastrull med olja tills löken är mjuk. Smaka av med salt och svartpeppar och lägg i fisk, sockerärtorna och hackad dill
Svensk fisksoppa med rouille

Svensk fisksoppa med rouille

Fräs lök och dillfrön i en kastrull med olja tills löken är mjuk. Smaka av med salt och svartpeppar och lägg i fisk, sockerärtorna och hackad dill
Grön mat och dryck

Grön mat och dryck

Smörbakad kummel med krondill och porter. Kummel/gädda och krabb kebab med syrad het sommarkål. Lägg gurkor i en ren knäpplocksburk och varva med krondill och senapsfrö
Tomatiserad fisksoppa med mungbönor

Tomatiserad fisksoppa med mungbönor

kummel. Slå upp soppan i skålar, toppa med rouillen och strö över rikligt med dill. dill. dill. Tillsätt både sej och kummel och sjud ytterligare 2 minuter