Den ugnsbakades med olivolja och serverades med de nykokta vax- och gröna bönorna, morötter och en fräsch gremolata på persiljan med citronskal och vitlök
kolja, sej, kummel). ½ citron, färskpressad saft och rivet skal. kolja, sej, kummel). Smaka av med citronsaft och rivet -skal, salt och nymald svartpeppar
Krydda med salt, chili och citronsaft, låt saften koka in någon minut i salsan. Servera med smörstekta, rivna morötter, tomatsalsan och en sallad med olivolja och citron
Värm upp buljongen och tillsätt citronsaften från citroner som du “grillat” i stekpanna eller i ugnen så att de blir helt mjuka och saften smakar gudomligt
Laxen går självklart att ersätta med annan fisk såsom torsk, kummel, sej. Men den som vill ha en mildare variant gör den utan currypastan med bara de välgörande asiatiska smaksättarna ingefära, citrongräs och citronblad